/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Precizările PA despre perchezițiile în dosarul „Kuliok”: „Urmărirea penală se referă la activitatea din iunie 2019”

11 iunie 2022, ora 09:34
Distribuie:

Procuratura Anticorupție (PA) vine cu unele precizări cu referire la perchezițiile efectuate ieri, 10 iunie, de către Procuratură, în cadrul cauzei penale numite generic „Kuliok”.

Potrivit PA, efectuarea perchezițiilor a fost determinată de rezultatele altor acțiuni de urmărire penală și se referă la activitatea persoanei supuse perchezițiilor din perioada 4-9 iunie 2019, când a interacționat cu mai mulți subiecți investigați, inclusiv Vladimir Plahotniuc și Sergei Iaralov.

PA a subliniat că perchezițiile nu au tangență cu activitatea desfășurată în prezent de către ex-membrul Partidului Democrat.

Ieri, procurorul Petru Iarmaliuc a venit cu detalii noi despre perchezițiile care au avut loc în dosarul denumit „Kuliok”. Acesta a declarat pentru echipa TV8 că percheziții au loc în mai multe locații, iar persoana bănuită ar fi fost implicată „în punerea în circuit a imaginilor care au fost administrate la procesul penal”.

„Acțiunile de urmărire penală încă sunt în derulare, acțiunile se fac și în alte locații. Ce pot să vă confirm la moment este că persoana este din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și PDM, care efectiv a fost implicată în tot ce înseamnă circuitul înregistrărilor video care au fost administrate la procesul penal”, a declarat Petru Iarmaliuc.

Totodată, acesta a precizat că perchezițiile continuă în scopul administrării și altor înregistrări.

„Acțiunile continuă, inclusiv pentru a stabili cu cetitudine, dar și pentru a administra și alte înregistrări, deoarece persoana respectivă este în contact cu Plahotniuc și alte persoane din anturajul dat. Din acest motiv s-a recurs la autorizarea și efectuarea perchezițiilor, dar și pentru a nu desconsidera interesele justiției pe caz”, a conchis procurorul.


TV8. md reamintește că în dimineața zilei de vineri, 10 iunie, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au descins cu noi percheziții în dosarul „Kuliok”, la domiciliul unui ex-membru al Partidului Democrat, responsabil de domeniul IT.

După ce Deschide.md, a scris că perchezițiile ar avea loc la domiciliul blogherului Ion Harghel, cel care a deținut și funcția de vicepreședinte al Organizației de Tineret a PDM, acesta a venit cu un mesaj în care susține că nu are niciun statut în acest dosar.

„Tangența cu așa-numitul dosar „kuliok” constă în aceea că în 2019, când au apărut prima dată imaginile video cu Dodon și Plahotniuc, după cum se cunoaște, activam în PDM. La ridicarea imaginilor video de către procurori în acea perioadă, eu mă aflam la sediul PDM. Percheziițile de astăzi, bănuiesc eu, s-au efectuat cu scopul de a căuta informații relevante pentru așa-mumitul dosar „kuliok”. Nu am nici un statut în cadrul acestui dosar penal”, a declarat acesta.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Primele imagini după perchezițiile în dosarul „Kuliok” la un apropiat al lui Plahotniuc: Ce spun ofițerii de urmărire

10 iunie 2022, 12:06

Percheziții în dosarul „Kuliok”: Legătura bănuitului cu celebra filmare și relația păstrată cu ex-liderul PDM

10 iunie 2022, 16:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram