Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

Președintele Franței susține că ar merge la Moscova să discute cu Putin, însă cu anumite condiții

Foto: Profimedia
17 iunie 2022, ora 17:45
Distribuie:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că este pregătit să călătorească la Moscova pentru a avea discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin, însă în anumite condiţii, transmite dpa, potrivit Digi24.

„Cred că o călătorie în Rusia astăzi necesită condiţii prealabile, adică gesturi din partea preşedintelui Putin. Nu voi merge acolo pur şi simplu”, a declarat preşedintele Macron pentru postul TF1 în timpul vizitei de joi la Kiev.

El a spus că va vorbi cu Vladimir Putin despre probleme umanitare, protecţia prizonierilor şi securitatea alimentară pentru a găsi o soluţie. „Nu voi exclude nimic, dar o voi face mereu în mod transparent faţă de preşedintele ucrainean şi ori de câte ori are sens”.

Întrebat dacă crede că Ucraina ar trebui să facă concesii teritoriale Rusiei, Macron a spus că Kievului ar trebui să decidă, datoria țărilor europene este dă asigure respectarea drepturilor internaționale.

„Este nevoie de ajutor pentru a permite Ucrainei să persevereze, a spus el. Dar nu este sarcina noastră să decidem în locul ucrainenilor asupra condițiilor pentru încheierea acestui război. La un moment dat, trebuie să existe fie o victorie militară, fie negocieri, a spus președintele Franţei, adăugând că orice decizie referitoare la teritorii şi posibile concesii ar trebui luate de conducerea ucraineană.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram