Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

Problema cozilor de la vamă, nerezolvată. Șoferii primesc suport medical și psihologic din partea autorităților

Foto: TV8.md
13 iunie 2022, ora 12:24
Distribuie:

Șoferii de camioane, dar și alte persoane aflate în traficul transfrontalier, care sunt blocate în vama moldo-română Leușeni, primesc apă potabilă, dezinfectant și consumabile de protecție individuală. De asemenea, oamenii beneficiază de suport medical și consiliere psihologică oferite de echipele de medici și asistenți medicali din cadrul Poliției de Frontieră, dar și de specialiștii psihologi de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Pentru a spori soluționarea traficului din punctele vamale, campaniei i s-au alăturat și reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cât și medici internaționali, potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

„Această inițiativă a fost implementată pentru a oferi sprijin șoferilor de camioane, cât și altor persoane aflate în traficul transfrontalier, dar și din necesitatea de a fi normalizată situația de la frontierele moldo-române”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

TV8.md reamintește că pe 10 iunie, Guvernul României a acceptat planul de contingență propus de Republica Moldova pentru deblocarea situației de la frontierele de stat dintre Moldova și România. Astfel, zecile de TIR-uri care sunt blocate de aproape o săptămână la frontieră urmau să treacă vama.

Șoferii spun că sunt epuizați şi că au ajuns la capătul răbdării. Se spală cu apă din canistre și mănâncă pe la benzinării, iar unii au improvizat și o bucătărie de vară. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram