Patru luni de război în Ucraina: Atac la Lisiceansk și retragere din Severodonețk. ONU: Risc de foamete multiplă în 2022

social

Procuratura a recepționat hotărârea CSP privind numirea Veronicăi Dragalin la șefia PA

15 iunie 2022, ora 10:54
Distribuie:

Procuratura Generală recepționat hotărârea Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) privind desemnarea Veronicăi Dragalin în funcția de procuror-șef la Procuraturii Anticorupție (PA). Informația a fost confirmată pentru TV8, de către procurora Mariana Cherpec, care a precizat că procurorul general interimar, Dumitru Robu, urmează să emită ordinul.

„Confirmăm faptul că am recepționat hotărârea CSP privind numirea în funcția de procuror-șef la Procuratura Anticorupție a doamnei Veronica Dragalin. La moment procurorul general interimar urmează să emită ordinul de numire în funcție, despre care noi o să informăm”, a declarat Mariana Cherpec pentru TV8.

Reamintim că pe 7 iunie,  Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a desfășurat proba de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție, iar câștigătoarea concursului a fost Veronica Dragalin. Aceasta a luat cel mai mare număr de puncte la proba interviului - 72,15.

Jurist de profesie, în prezent, procuror adjunct al Statelor Unite, Veronica Dragalin a declarat în timpul probei interviului că printre prioritățile sale se numără pedepsirea celor care au furat statul, întoarcerea banilor furați înapoi cetățenilor și creșterea credibilității societății în Procuratură.

Procurora  are o experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri, în efectuarea anchetelor, inclusiv pentru infracțiuni de coruție, mită, fraude bancare spălare de bani, organizații criminale corupte. Este procurora care a condus și coordonat urmărirea și acuzațiile penale de luare de mită împotriva unui consilier municipal și a unui viceprimar al orașului Los Angeles, acuzații de obstrucționare împotriva altui consilier municipal al orașului Los Angeles.

Potrivit CV-ului, aceasta deține o vastă experiență în investigații internaționale, inclusiv pentru încălcarea legii privind corupția în străinătate (FCPA), solicitări conform tratatului de asistență judiciară reciprocă (MLAT), și solicitări de la Interpol, precum și experiență în instanțe de judecată cu juriu și cu judecător, și procese de apel, inclusiv informare și argumentare orală înaintea Curții de Apel a Circuitului Nouă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Concursul pentru șefia PA, la final: Veronica Dragalin, procuror în SUA, propusă pentru numire în funcție

07 iunie 2022, 12:06

/DOC/ Cine este Veronica Dragalin, propusă la șefia PA: Carieră în SUA, cazuri de rezonanță și premiul de la FBI

07 iunie 2022, 16:06

Veronica Dragalin, despre prioritățile sale și cum ar putea aduce hoții acasă: „Nu voi fi influenţată sau controlată”

07 iunie 2022, 18:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram