Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

Produsele alcoolice energizante vor fi interzise prin lege. Proiectul, votat în prima lectură de Parlament

23 iunie 2022, ora 17:10
Distribuie:

Produsele alcoolice energizante vor fi interzise prin lege. Deputații au susținut, în prima lectură, modificările la cadrul normativ în domeniul fabricării și circulației produselor alcoolice. 

Documentul prevede completarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice cu noțiunea „băutură alcoolică energizantă”. Iar printr-o altă modificare, se propune interzicerea fabricării și circulației acesteia.

Conform proiectului de lege, „băutura alcoolică energizantă” reprezintă producția alcoolică destinată consumului uman la fabricarea căreia, în calitate de materie primă este utilizată cofeina sau alte substanțe tonifiante.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, în prezent, această categorie de produse nu este reglementată în legislația națională, iar impactul negativ demonstrat al băuturilor energizante cu conținut de alcool impune interzicerea fabricării  și circulației acestor produse.

„Produsul este destinat, din păcate, în primul rând, tinerilor și are impact negativ asupra sănătății lor. Totodată, documentul nu va afecta  agenții economici, or Republica Moldova nu este țară producătoare, ci țară importatoare”, a menționat unul din autori, Alexandr Trubca. Deputatul a făcut o precizare că implementarea legii va afecta veniturile la bugetul de stat, dar a insistat că sănătatea tinerilor din țara noastră are un cost net superior.

Proiectul a fost susținut cu votul a 75 de deputați și urmează a fi votat în lectura a doua.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram