Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

/VIDEO/ Protest în România: Zeci de șoferi nemulțumiți de scumpirea la carburanți și-au alimentat mașinile de 1 leu

14 iunie 2022, ora 20:09
Distribuie:

Protest din cauza prețului mare al combustibililor, în mai multe benzinării din România. Șoferii și-au alimentat mașinile cu câteva picături de carburant, au blocat pompele şi au aglomerat bulevarde întregi, iar cei care chiar voiau să-și alimenteze autoturismele au fost nevoiți să aștepte. Astfel de proteste au avut loc în Constanța, Botoșani, Baia Mare și Ploiești.

A fost agitație mare, aseară, în benzinăriile din mai multe orașe din România. Sute de șoferi s-au organizat în grupuri, pe Facebook, și-au dat întâlnire în benzinării, iar cei mai mulți dintre ei au alimentat doar de 1 leu. În acest fel, au blocat pompele, iar cei care chiar doreau să cumpere carburanți au avut de așteptat. Imaginile au fost surprinse la o benzinărie din Constanța.

S-a protestata și la Târgui Jiu. Șoferii au claxonat îndelung, au blocat pompele, nemulțumiți de prețul exagerat al carburanților. Poliția și agenții de pază au intervenit pentru a stopa protestul.

Alții au venit la benzinărie cu pușculița plină de monede.

Reprezentanții unor benzinării au sunat la 112, dar echipajele de poliție nu au putut să intervină, din cauză că protestatarii nu făceau nimic ilegal.

La stațiile de alimentare din România, un litru de benzină se vinde în aceste zile cu 8,6 RON, echivalentul a 34 de lei moldovenești, iar unul de motorină cu 9,2 RON, echivalentul a 37 de lei moldovenești. Prețurile la carburanți au crescut constant în ultime vreme, și în România. Pe 30 iunie, este anunțat un protest de amploare al șoferilor din toată țara. La evenimentul creat pe Facebook şi-au anunțat participarea peste 200 de mii de persoane.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram