/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

externe

/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 111: Poduri distruse și mesaj optimist de la Zelenski. Papa: „Trăim Al Treilea Război Mondial''

Foto: Telegram/ V. Zelenski
14 iunie 2022, ora 13:57
Distribuie:

În cea de-a 111-a zi de război în Ucraina, bătălia pentru Severodonețk continuă. Armata ucraineană susține că, controlează încă uzina chimică Azot, unde potrivit guvernatorului din Lugansk se mai află aproximativ 500 de civili.

UPDATE Invazia trupelor ruse va lipsi piața mondială a grâului de cel puțin trei recolte din Ucraina și va provoca o creștere a prețurilor fără precedent, a declarat ministrul ucrainean al agriculturii pentru Reuters.

UPDATE Şase persoane au fost rănite marţi de bombardamente într-un oraş rusesc de la graniţa cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional. Incidentul a avut loc în Klinţî, la aproximativ 50 km de graniţa cu Ucraina, în regiunea Briansk, conform Reuters.

UPDATE Armata rusă a lansat, marţi, două rachete Onyx, considerate de înaltă precizie, către zona oraşului Odesa, dar au fost doborâte deasupra Mării Neagre. Atacul cu rachete a fost lansat din peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

UPDATE Actor, om de afaceri și personalitate politică american, Arnold Schwarzenegger a acuzat Europa că Rusia își finanțează atacul asupra Ucrainei folosind miliardele pe care le cheltuiește pe petrolul rusesc. El a cerut, de asemenea, mai multe investiții în energie curată și încetarea „dependenței de combustibilii fosili”.

UPDATE Rusia a anunţat marţi înfiinţarea unui coridor umanitar, miercuri, pentru evacuarea spre o localitate aflată sub control rusesc a unor civili care se află în uzina Azot din Severodoneţk, oraş din estul Ucrainei distrus de lupte armate, informează AFP.

UPDATE Din cauza ocupării temporare a anumitor zone și a posibilităților limitate de export, Ucraina se poate confrunta cu o lipsă de facilități de depozitare pentru depozitarea cerealelor. Motiv pentru care cere României mai multe spații în Portul Constanța și creșterea traficului în portul dunărean Sulina.

UPDATE Creşterea cererii globale de petrol va încetini în 2023, deoarece majorarea preţurilor la combustibili şi ţiţei cresc inflaţia şi afectează avansul economiei mondiale, au declarat pentru Reuters delegaţi din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi surse din industrie.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut cancelarului german Olaf Scholz să-şi ofere sprijinul deplin pentru Ucraina pe fondul acuzaţiilor că Germania este prea preocupată cu privire la repercusiunile pe care poziţia sa le-ar avea asupra legăturilor Berlinului cu Moscova, relatează Reuters.

UPDATE Ministerul apărării din Rusia a declarat marţi că a oferit luptătorilor ucraineni adăpostiţi în uzina chimică Azot din estul oraşului Severodoneţk şansa de a se preda miercuri, relatează agenţia rusă de ştiri Interfax. Ministerul ucrainean al apărării a mai spus că Ucraina a cerut Rusiei să stabilească un coridor de evacuare pentru a permite civililor să plece din uzina Azot, toate podurile care leagă Severodoneţk de teritoriile controlate de forţele ucrainene fiind acum distruse.

UPDATE Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi că legea rusă din 2012 privind "agenţii străini" încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, transmite AFP.

UPDATE Rada Supremă a înregistrat un proiect de lege prin care vor fi anulate împrumuturile făcute de cetățenii ucraineni pentru achiziționarea bunurilor. Decizia a fost luată drept urmare a distrugerilor masive provocate de agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

UPDATE Liderul încarcerat al opoziției ruse Aleksei Navalnîi, 46 de ani, a fost transferat din închisoarea de maximă securitate în care se afla până acum într-un loc necunoscut, a declarat, marţi, un colaborator apropiat, citat de Reuters.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a îndemnat Marea Britanie să discute direct cu separatiștii din Donețk privind soarta celor doi luptători britanici condamnați la moarte după ce au fost capturați la Mariupol în timp ce luptau în armata ucraineană, relatează Reuters.

UPDATE Autorităţile ucrainene continuă să evacueze civili din Severodoneţk ori de câte ori se mai liniştesc confruntările armate ”extrem de puternice” în vederea cuceririi acestui oraş-cheie în Donbas, relatează CNN.

UPDATE Agresiunea Rusiei în Ucraina ar putea crea "noi vulnerabilităţi" în Europa în ceea ce priveşte drogurile ilegale, declanşând schimbări în rutele de contrabandă şi expunând potenţial mai multe persoane la stupefiante, a avertizat agenţia antidrog a UE.

UPDATE Odată cu invazia Ucrainei, datele istorice şi evenimentele asociate au devenit probleme arzătoare cu impact asupra războiului şi păcii în Europa. Referinţa lui Vladimir Putin la cucerirea (1704) oraşului pe atunci suedez Narva de către Petru cel Mare şi sugestia că „destinul” său ar fi să recupereze teritorii, arată gândirea imperialistă a Kremlinului dincolo de Ucraina, scrie CEPA.

UPDATE Rusia a avertizat că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară în cea mai recentă amenințare a Kremlinului către țările care furnizează arme Ucrainei. Declarațiile lui Viacheslav Volodin, liderul Dumei de Stat, vin după ce fostul Ministru polonez de Externe Radoslaw Sikorski a spus că aliații vestici ar putea trimite mai mult armament la Kiev. Sikorski a argumentat că președintele rus Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de la Budapesta privind Asigurările de Securitate din 1994, fapt ce justifică livrările de arme nucleare de către Vest, potrivit Daily Mail.

UPDATE "Armata rusă este un mare răufăcător, ca și cum ai fura tot ce poți lua de la ucraineni", au scris serviciile ucrainene. În filmare se observă cum soldații sparg ușa magazinului, apoi casa de bani. Militarii se plimbă apoi printre rafturi, își aleg diverse obiecte, inclusiv genți de damă, parfumuri, baterii. Potrivit Convenției de la Geneva, soldații care comit furturi sau tâlhării asupra unor civili în zone de conflict încalcă atât legislația civilă, cât și pe cea militară.

UPDATE Cei 88 de prizonieri ucraineni care s-au predat forţelor ruse pe 20 mai, după ce au rezistat în uzina Azovstal din Mariupol, au fost transferaţi din centrul de detenţie al Republicii Populare Lugansk în colonia penală Suhodolsk din aceeaşi regiune, anunţă agenţia Tass, citând o sursă informată. Transferul a avut loc pentru a permite anchetatorilor să lucreze, a spus sursa, potrivit Mediafax.

UPDATE Instruirea trupelor ucrainene pe obuziere germane va fi finalizată în curând, deschizând calea pentru utilizarea armelor în războiul din Ucraina, a declarat marţi ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

UPDATE Cunoscutul activist de la Kiev și șef al ONG-ului „Apărați Protasov Yar” Roman Ratușni a murit pe front, participând la bătălia cu invadatorii ruși de lângă Izyum. Acest lucru a fost raportat în serviciul de presă al organizației sale, pe Facebook.

UPDATE Gigantul rus Gazprom a transmis, marţi, că-şi reduce cu peste 40% capacitatea zilnică a livrărilor de gaze naturale către Germania prin gazoductul Nord Stream, din cauză că grupul german Siemens nu a livrat echiament necesar, relatează AFP.

UPDATE Papa Francisc a declarat că „trăim al treilea război mondial'' şi că războiul din Ucraina în urma invaziei Rusiei „a fost poate într-un fel provocat sau nu a fost împiedicat''. „În urmă cu câţiva ani, mi-a trecut prin cap să spun că trăim un al treilea război mondial în bucăţi. Acum, pentru mine, al treilea război mondial a fost declarat. Iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu omenirea care a avut trei războaie mondiale într-un secol?”, a spus Francisc, potrivit unei transcrieri a conversaţiei publicate marţi de ziarul La Stampa, preluat de EFE.

UPDATE Forțele ucrainene de apărare antiaeriană anunță că au reușit să doboare o rachetă lansată de militarii ruși. 

UPDATE Statele Unite şi aliaţii lor pregătesc o „ripostă” rapidă în cazul unui nou test nuclear al Coreei de Nord - inclusiv o revizuire a „posturii militare” -, avertizează secretarul de Stat american Antony Blinken, relatează AFP.

UPDATE „Vom livra toate armele pe care le-am aprobat”, a declarat Scholz, adăugând că a fost nevoie mai întâi ca forţele ucrainene să fie instruite în folosirea armelor. „Este vorba de echipament foarte greu. Trebuie să poţi să îl foloseşti, trebuie să fii antrenat pentru asta”, a declarat Scholz, adăugând că soldaţi ucraineni sunt în prezent instruiţi în Germania în acest scop.

UPDATE Lituania a anunțat că va trimite Ucrainei tunuri antidrone puternice pe care le-au numit „Distrugătorii de orci”. Anunțul a fost făcut luni pe contul său de Twitter de jurnalistul lituanian Andrius Tapinas, cel care a organizat și campania de crowdfunding pentru cumpărarea unei drone Bayraktar TB2 pentru forțele armate ucrainene, potrivit HotNews.

UPDATE În regiunea Donețk, ocupanții au încercat să elimine componente pentru complexul de apărare aeriană, raportează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. Pentru a nu ajunge în linia întâi, comandanții Regimentului 933 Rachete Antiaeriene din forțele de ocupație au decis să-și pună echipamentul în vânzare. Invadatorii au scos unitățile de control din vehiculele de luptă Tor-M2U și au decis să le vândă la punctul de colectare a metalelor prețioase.

UPDATE Armata ucraineană este situată la 18 km de Hersonul ocupat temporar şi lansează un atac masiv de artilerie asupra poziţiilor inamice. Acest lucru a fost anunţat de consilierul şefului biroului Preşedintelui Alexei Arestovici în timpul transmisiunii Feigin Live.

UPDATE Cheltuielile pentru modernizarea arsenalele atomice au crescut cu aproape 9% în 2021, la 82,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN), citat marţi de France Presse, potrivit Agerpres.

UPDATE Sberbank şi alte două instituţii bancare ruseşti au fost deconectate astăzi de la sistemul Swift: ziarul online Meduza relatează acest lucru, amintind că aceasta este o decizie luată la începutul acestei luni, ca parte a celui de-al 6-lea pachet de sancţiuni ale UE împotriva guvernului rus pentru invadarea Ucrainei, potrivit Mediafax.

UPDATE Pierderile ruseşti din ziua atacului Moscovei asupra Ucrainei din 24 februarie s-ar ridica la 32.500, a anunţat buletinul zilnic al Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene, care raportează cifre care nu pot fi verificate independent. Potrivit raportului armatei ucrainene, până în prezent pierderile ruseşti ar fi de aproximativ 32.500 de oameni, 1434 de tancuri, 3503 de vehicule blindate, 721 de sisteme de artilerie, 229 de lansatoare de rachete multiple, 97 de sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit buletinului, care precizează că datele sunt actualizate din cauza luptei intense, forţele ruse au pierdut şi 213 avioane, 179 elicoptere, 2473 maşini, 13 unităţi navale şi 588 drone, potrivit Mediafax.

UPDATE Folosirea mercenarilor de către Rusia este „monstruoasă", afirmă Papa Francis, potrivit Sky News.

UPDATE Guvernul german pregăteşte un pachet de ajutor, în valoare de mai multe miliarde de euro, pentru grupul energetic Gazprom Germania, fosta subsidiară a grupului rus Gazprom, în ideea de a ajuta firma să acopere costurile mari cu achiziţiile apărute în urma războiului din Ucraina.

UPDATE Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, califică Republica Moldova drept o țară sigură, deși se află în vecinătatea imediată a unui război. Diplomatul spune că, deocamdată, nu există informații care ar atesta o eventuală amenințare la adresa securității Republicii Moldova. Ambasadorul SUA spune că țara sa va continua să ofere sprijin Republicii Moldova, mai ales în eventualitatea unui nou val de refugiați ucraineni. De asemenea, SUA vor continua să sprijine economia Republicii Moldova, puternic afectată de agresiunea militară din Ucraina, transmite IPN.

UPDATE Suedia a făcut pași importanți pentru a satisface cererile Turciei de aprobare a cererii de aderare la NATO a Stockholmului, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Suedia.

UPDATE Autorităţile ucrainene spun că au găsit o groapă comună cu cadavre civile lângă Bucha, în regiunea Kiev. Potrivit poliţiei locale, cadavrele a 7 civili au fost găsite în apropierea satului Miroţke, mulţi dintre ei cu „mâni legate şi răni împuşcate în genunchi”, a declarat şeful poliţiei locale, Andrii Niebitov, citat de The Guardian. Într-un comunicat se subliniază că cadavrele găsite au fost torturate. Operaţiunile de identificare sunt în derulare. Parchetul Naţional al Ucrainei a confirmat că a fost lansată o anchetă pentru crime de război, scrie Mediafax.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că a prins un agent rus care a transmis pozițiile soldaților ucraineni din regiunea Harkov inamicului. SBU a publicat pe canalul oficial de Telegram o înregistrare video cu operațiunea de reținere a presupusului agent.

UPDATE Dmitri Rogozin, șeful Roskosmos și fost viceprim-ministru rus responsabil de industria de Apărare, a lansat un apel șocant pe contul său de Twitter, cerând comiterea unui genocid în Ucraina, „de dragul nepoților noștri”. Afirmațiile lui Rogozin vin după ce la sfârșitul lunii mai la televiziunea Rossiya-1 s-a militat fățiș pentru comiterea unor crime împotriva umanității în Ucraina, deputatul Alexei Juravliov afirmând că două milioane de ucraineni trebuie uciși, potrivit Money.

UPDATE Într-un interviu acordat în public pentru Die Spiegel, fostul cancelar german Angela Merkel, mare amatoare de muzică clasică şi de operă, a condamnat tergiversările cântăreţie lirice ruse Anna Netrebko, potrivit Le Figaro: „Ea a făcut deja lucruri pe care le condamn absolut”.

UPDATE Armata rusă a făcut probabil mici progrese în regiunea Harkov din Ucraina pentru prima dată după mai multe săptămâni, dar principalul său obiectiv rămâne asaltul împotriva Severodonețk din regiunea Donbas, afirmă Ministerul britanic, potrivit BBC.

UPDATE ”În pofida piederii a 25% dintre terenurile cultivabile, structura culturilor semănate anul acesta este mai mult decât suficientă să asigure consumul” populaţiei ucrainene, a subliniat luni într-o conferinţă de presă adjunctul ministrului ucrainean al Agriculturii Taras Vîsoţkii.

UPDATE Ministerul Apărării mai anunță că finanțarea din partea guvernului permite ca industria din Rusia să fie „mobilizată încet pentru a răspunde cererilor impuse” de războiul din Ucraina. Comisia militară industrială a Rusiei a prezis vineri că toate cheltuielile de stat pentru apărare vor crește cu 600-700 de miliarde de ruble (10,5-12,3 miliarde de dolari), ceea ce ar putea duce la o creștere cu 20% a bugetului de apărare al Rusiei, precizează Ministerul Apărării. Cu toate acestea, industria din Rusia ar putea întâmpina dificultăți în satisfacerea unor cerințe, în parte din cauza sancţiunilor și a lipsei de specialiști.

UPDATE Războiul din Ucraina ar trebui să prilejuiască reflecții asupra concepției strategice a NATO privind desfăşurarea conflictelor ţinând cont de învăţămintele pe care le-ar putea trage adversarii, Rusia în special, dar și China, arată Martin Svárovský, consilierul vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Cehia și preşedintele Comisiei de Afaceri Europene într-o analiză publicată de  Centrul de Analiză a Politicilor Europene (CEPA).

UPDATE Timothy Snyder, un reputat istoric și expert în autoritarism de la Universitatea Yale din Statele Unite, susține că președintele Rusiei, Vladimir Putin și-ar putea schimba planurile pentru a câștiga războiul din Ucraina. Astfel, modificarea de strategie a liderului de la Kremlin ar însemna să înfometeze alte țări dând vina pe Kiev.

UPDATE Forţele ruse au tras trei rachete asupra districtului Priluki din regiunea Cernihiv din nordul Ucrainei, forţând evacuarea unor locuitori din cauza fricii de extindere a incendiului, potrivit oficialilor locali, citaţi de CNN.

UPDATE Luptele intense continuă în interiorul Severodonețk, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzianik. El a arătat că avantajul Rusiei este puterea aeriană, motiv pentru care avansează, dar că pierde trupe în lupta cu armata ucraineană.

UPDATE Cuvintele rostite săptămâna trecută de Putin la Moscova, în timpul unei întâlniri cu un grup de tineri antreprenori ruși, vorbesc de la sine: Ceea ce încearcă președintele rus să facă în Ucraina este să restaureze Rusia ca putere imperială, potrivit unei analize CNN.

UPDATE Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, anunță pe rețelele sociale că s-a rănit în timp ce făcea sport „Ar putea fi o poveste despre inamic. Dar, în realitate, tocmai m-am accidentat la picior, încercând pentru prima dată de la începutul războiului să reiau sportul. Se întâmplă probleme, dar nu mă va doborî din picioare”, a scris pe Instagram Dmitro Kuleba.

UPDATE Președintele Franței, Emmanuel Macron, vine astăzi în România. El va merge la Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, acolo unde se află militarii francezi care pregătesc Grupul de Luptă NATO din România. Mâine va ajunge acolo și președintele României, Klaus Iohannis.

UPDATE Fostul președinte rus și aliat-cheie al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a avertizat liderii occidentali într-un nou mesaj referitor la războiul din Ucraina: „Călăreții Apocalipsei sunt pe drum” – a scris el, potrivit ziarului spaniol 20minutos, citat de Rador.

UPDATE Jurnaliștii de la Politico, care citează înalți oficiali europeni, anunță faptul că reprezentanții Comisiei Europene se pregătesc să anunțe că au dat undă verde candidaturii Ucrainei la Uniunea Europeană.

UPDATE Frontul de Est. Armata Rusă se străduiește în continuare să cucerească orașul Severodonețk și pretinde că luptătorii ucraineni ar fi fost înconjurați, după ce toate cele trei poduri care fac legătura peste Siverski cu Lisiciansk au fost distruse. Separatiștii susțin că podurile ar fi fost distruse chiar de ucraineni, lucru improbabil atâta timp cât aceștia încă luptă la est de râu.

Potrivit Statului Major Ucrainean atacurile rușilor dinspre Izium și Bahmut spre Sloviansk au fost respinse, iar un elicopter de atac Ka-52 a fost doborât ieri în luptele din estul Ucrainei. Pe rețelele de socializare circulă informații privind o ofensivă a Armatei Ucrainene de la vest de Izium, dar cel mai probabil este vorba de o hărțuire în spatele liniilor Armatei Ruse.

UPDATE Frontul de Sud. În ultimele 24 de ore s-au dus lupte puternice în nordul regiunii Herson, est de râul Inhuleț, acolo unde ucrainenii au stabilit un cap de pod încă de acum două săptămâni. Pe rețelele de socializare circulă informații privind avansarea Armatei Ucrainene direct spre orașul Herson, dar nu este clar dacă aceasta se află la 10 sau la 20 de kilometri de oraș. Este clar faptul că această ofensivă se desfășoară cu precauție, având în vedere fortificarea orașului de către Armata Rusă, precum și reținerea Armatei Ucrainene de a bombarda propriile așezări, ocupate de ruși.

UPDATE Oficiali separatiști și agențiile de presă ruse au raportat mai multe lovituri de artilerie ucraineană, inclusiv asupra unei piețe, soldate cu cinci morți între care un copil și 22 de răniți, precum și faptul că un obuz a căzut asupra unei maternități din orașul Doneţk, declanșând un incendiu și determinând personalul să adăpostească pacienții la subsol. Nu a existat nicio confirmare independentă a niciunuia dintre atacuri și Reuters nu a putut stabili dacă au avut loc. 

UPDATE Liderul separatist din Doneţk, Denis Puşilin, a promis că va mobiliza mai multe forțe ruse pentru a contracara Ucraina, potrivit Reuters.

UPDATE În ciuda numărului mare de refugiați pe care Polonia i-a primit, speranțele că aceștia vor ajuta la atenuarea penuriei de forță de muncă nu au fost confirmare, arată o analiză a site-ului Balkan Insight. 

UPDATE Rusia a câștigat aproape 100 de miliarde de dolari din exporturile de petrol și gaze în primele 100 de zile ale războiului din Ucraina, potrivit unui raport, citat de BBC.

UPDATE Mai multe explozii s-au produs luni seara în orașul Donețk (aproape 1 milion de locuitori, cel mai mare din Donbas), aflat sub ocupație din 2014, când separatiștii filoruși au proclamat o republică independentă cu același nume. Filme și poze postate pe rețelele de socializare indică faptul că, cel mai probabil, a fost vorba de un tir cu rachete Uragan, de producție sovietică, aflate atât în dotarea Armatei Ruse, cât și a celei Ucrainene. Totuși, Armata Ucraineană s-a ferit până acum să bombardeze zonele civile. Acuzațiile separatiștilor vin în contextul în care Ucraina se străduiește să obțină artilerie cu rază lungă de la partenerii săi occidentali, sub condiția de a nu folosi aceste arme împotriva teritoriului Federației Ruse. Donețk se află la doar 15 kilometri de linia de contact și a fost permanent în raza artileriei ucrainene, dar nu a fost bombardat deși nu este nevoie de artilerie cu rază lungă pentru asta, potrivit Biziday.

UPDATE Peste 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în acest an. Bogații întorc spatele regimului lui Vladimir Putin după invazia Rusiei în Ucraina, arată o analiză privind migrația, citată de The Guardian.

UPDATE Potrivit guvernatorului, toate cele trei poduri care leagă orașul Severodonețk de Lisiciansk sunt acum impracticabile pentru vehicule, ceea ce limitează posibilitatea de evacuare a celor care vor să iasă fin oraș, dar și posibilitățile de aprovizionare, a declarat Serghei Haidai. „Este imposibil să folosiți podurile”, a spus Haidai, citat de CNN. Haidai a adăugat că rușii „controlează cea mai mare parte a orașului”, aproximativ 70% până la 80%.

UPDATE Guvernul american încurajează discret companiile agricole și de transport să cumpere și să transporte mai mult îngrășământ din Rusia, potrivit unor persoane familiarizate cu aceste eforturi, citate de Bloomberg, în contextul în care teama de sancțiuni a dus la o scădere abruptă a stocurilor și la alimentarea costurilor la mâncare scăpate de sub control la nivel global.

UPDATE În ultimul său mesaj video adresa societății, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski susține că „Bătăliile din Donbas cu siguranță vor rămâne în istoria militară drept unele dintre cele mai brutale bătălii din Europa și pentru Europa. Costul uman al acestei bătălii este foarte mare pentru noi. Este înspăimântător”.

Totodată, el afirmă că o mare parte a regiunii Harkov a fost eliberată, iar invazia ocupanților din sudul Ucrainei a fost oprită și le transmite celor din Donbas că vor fi eliberați.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 110: Riscul de război nuclear e la nivel înalt. Rusia câștigă 93 de miliarde de euro în invazie

13 iunie 2022, 16:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram