Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

Rusia anunţă că a ucis aproape 2.000 de combatanţi străni în Ucraina

17 iunie 2022, ora 14:50
Distribuie:

Armata rusă a anunţat vineri, 17 iunie, că puţin sub 7.000 de "mercenari străini" din 64 de ţări, printre care şi România, au sosit în Ucraina de la începutul conflictului şi că aproape 2.000 dintre ei au fost ucişi, relatează France Presse, notează Agerpres.

"Listele noastre, din 17 iunie, includ mercenari şi specialişti în arme dintr-un total de 64 de ţări. De la începutul operaţiunii militare speciale, 6.956 au sosit în Ucraina, 1.956 au fost deja eliminaţi, 1.779 au plecat", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării rus.

Ministerul rus adaugă că Polonia este "liderul absolut" între ţările europene în ceea ce priveşte combatanţii care vin în Ucraina, urmată de România şi Marea Britanie, notează AFP.

Acest comunicat este însoţit de un tabel al numărului de luptători străini, clasificând după cetăţenie sosirile în Ucraina şi pierderile înregistrate, potrivit armatei ruse.

Ministerul asigură, de exemplu, că 59 de "mercenari" francezi din 183 care au venit să lupte au fost ucişi de la începutul ofensivei ruse. Ţările cu cele mai multe pierderi înregistrate potrivit Moscovei sunt Polonia (378 de morţi), Statele Unite (214), Canada (162) şi Georgia (120).

De la începutul intervenţiei Moscovei în Ucraina la 24 februarie, mii de voluntari străini, în principal europeni, s-au dus în această ţară pentru a ajuta forţele Kievului.

Rusia îi prezintă pe aceşti combatanţi drept "mercenari", un termen peiorativ ce sugerează că ei sunt motivaţi de profit, mai notează AFP.

Separatiştii proruşi au condamnat la moarte trei dintre ei, doi britanici şi un marocan.

La rândul lor, Ucraina şi aliaţii săi occidentali subliniază că dacă sunt mercenari, aceştia se află în tabăra rusă, cu prezenţa în special a unor elemente ale grupului Wagner, ai cărui soldaţi au fost desfăşuraţi din Siria până în Libia, via Mali.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram