Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

politic

Sandu a avut o convorbire telefonică cu Zelenski. „Consolidăm cooperarea privind integrarea noastră europeană”

23 iunie 2022, ora 09:33
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Aceștia au discutat despre integrarea europeană a țării noastre, în special, despre reuniunea Consiliului European din 23 și 24 iunie.

„Am avut o discuție telefonică bună cu președintele ucrainean Zelenski înainte de importanta întâlnire a Consiliului European. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova și Ucraina. Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră europeană”, a comunicat șefa statului, pe Twitter.

Și liderul ucrainean a scris despre discuția telefonică avută cu Maia Sandu. 

„Am avut o discuție cu președinta Republicii Moldovei, Maia Sandu, despre reuniunea Consiliului European de mâine. Așteptăm cu nerăbdare decizia UE privind acordarea statutului de candidat statelor noastre. S-a convenit asupra asistenței reciproce pe calea către Uniunea Europeană”, a scris Zelenski, pe Twitter.

Liderii UE se reunesc joi, 23 iunie și vineri, 24 iunie, la Bruxelles. Cererile de aderare la UE ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei se află pe agenda Consiliului European. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Liderii UE se reunesc la Bruxelles pentru a discuta cererile de aderare ale R. Moldova, Ucrainei și Georgiei

23 iunie 2022, 08:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram