Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

social

/VIDEO/ Șantier doar duminica și doar la Marșul Pride? Cum arăta astăzi locul unde a început parada

20 iunie 2022, ora 23:03
Distribuie:

Șantierul, activitatea căruia ar fi fost perturbată de marșul LGBT, era gol astăzi. La ședința primăriei, Ion Ceban s-a plâns că, din cauza paradei, muncitorii nu puteau lucra, dar dimineață nu am zărit pe nimeni care să repare. Și oamenii care trec des pe alături au rămas mirați că acolo a fost adus un morman de pietriș. Coincidență sau nu, dar săptămâna trecută edilul i-a cerut șefului direcției Transport să găsească ceva de renovat, ca astfel să împiedice desfășurarea marșului. Am vrut să aflăm de la Vitalie Mihalache dacă șantierul de pe strada București tot face parte din plan, dar funcționarul nu ne-a răspuns la telefon.

Iată cum arăta ieri șantierul de pe trotuarul de la intersecția străzilor Ismail și București. Este fotografia plasată de primăria orașului, iar în comunicat se spunea că muncitorii nu puteau lucra, din cauza paradei. 

Ca să fie și mai convingători, chiar pe mijlocul străzii a fost amplasat și panou informativ că acolo aveau loc lucrări de reparație. 

Coincidență sau nu, dar exact acolo urmau să se adune participanții la marșul Pride. 

Am mers azi dimineață pe șantier ca să discutăm cu muncitorii:

„Este ora 10 dimineața, iar aici la intersecția străzilor Ismail și București nu este niciun muncitor. Vedem doar că grămada cu pietriș a fost împrăștiată pe unele porțiuni. Și cam atât”, a declarat reportera TV8, Liubov Plămădeală.

Mai mult. Din discuția cu unele persoane, care se află mai des prin această zonă, am aflat că nu au observat vreun lucrător pe aici:

„- Văd că au început o lucrare, dar nu am văzut muncitori. Eu trec des, avea să observ.
  - Ce credeți despre faptul că i-au scos duminică la lucru?
  - Straniu. Dacă ei în timpul săptămânii nu muncesc și ies duminica înseamnă că vor să acopere vreo șmecherie, cum e primit acuma.”

„- Dimineața nu erau muncitori și nici acum nu se văd.
  - Cât de des treceți?
  - În toată ziua.
  - Și nu ați văzut niciodată?
  - Nu”, au declarat câteva persoane.

Șeful direcției Transport, Vitalie Mihalache, nu ne-a răspuns la apeluri ca să explice lipsa muncitorilor și cum se face că ieri - duminica, erau, dar azi, zi de lucru, absentau. 

Am vrut să aflăm și dacă există o legătură între prezența muncitorilor cu indicațiile primarului Ion Ceban, date săptămâna trecută. 

Edilul îl îndemna să găsească ce mai trebuie de reparat pe traseul ales pentru marș de comunitatea LGBT.

„Domnul Mihalache, vedeți poate, totuși, se mai strică și mai trebuie niște reparații pe aceste trasee, care sunt indicate. În acest context”, a menționat primarul Capitalei, Ion Ceban. 

Primarul s-a plâns și la ședința de azi dimineață că parada a dat peste cap lucrările de reparație:

„Guvernarea PAS știa că parada pe strada București a fost desfășurată contrar legii, dar homosexualii au fost păziți ca ochii din cap și li s-a asigurat coridor. Repet, contrar legii! Nu aveau niciun document așa cum se procedează la diverse manifestații. Ce am avut de fapt? Lucrări stopate și transport stopat, iar pe homosexuali, cu deputați în frunte, îi păzea toată poliția Capitalei”, a declarat primarul Ion Ceban.

Ieri, în capitală s-a desfășurat marșul solidarității, iar traseul a inclus și strada București. 

La paradă au participat în jur de 200 de persoane, printre care și deputați de la Partidul Acțiune și Solidaritate. 

A fost organizată și o contramanifestație. În ambele cazuri, grupurile au fost supravegheate de poliție.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram