/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

economic

Șeful Moldovagaz avertizează: „Suma totală a datoriilor pentru livrările de gaze este de circa 112 milioane lei”

Foto simbol
13 iunie 2022, ora 14:08
Distribuie:

Valoarea totală a datoriilor pentru livrările de gaze naturale pentru consumatorii casnici, persoane juridice și organizații bugetare de către SA „Moldovagaz”, pentru primul trimestru al anului 2022, este de circa 112 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de către șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

În acest context, Moldovagaz îndeamnă cetățenii să achite la timp facturile

„Valoarea totală a datoriilor pentru furnizarea de gaze naturale de către consumatorii casnici, persoane juridice și organizații bugetare către SA „Moldovagaz” pentru primul trimestru al anului 2022 este de circa 112 milioane lei. Pentru a evita începerea procedurii de oprirea livrărilor vă rog să plătiți în timp util facturile primite”, a scris acesta pe pagina sa de Telegram. 

TV8.md reamintește că Republica Moldova achită 880 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze naturale livrate în luna iunie. Luna trecută, am achitat 919 dolari pentru mia de metri cubi.

TV8.md reamintește că marți, 31 mai, ANRE a aprobat noul tarif la gazul natural, pentru consumatorii finali, care a crescut la 18 lei și 62 de bani pentru un metru cub, cu tot cu TVA. 

Potrivit reprezentanților Moldovagaz, principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram