Război în Ucraina, ziua 123: La Kiev s-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

externe

Siegfried Mureșan: „Dosarul transnistrean trebuie rezolvat înaintea aderării Republicii Moldova la UE”

23 iunie 2022, ora 22:45
Distribuie:

„A susține Republica Moldova și Ucraina pentru aderarea la UE nu este doar o datorie față de oamenii din aceste state, ci este și în interesul Uniunii Europene”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, scrie rfi.ro.

Potrivit europarlamentarului, problema transnistreană trebuie rezolvată până la aderarea propriu-zisă a Republicii Moldova la UE.

„Chestiunea transnistreană va trebui soluționată înainte de aderarea Republicii Moldova la UE, acest lucru este clar. Faptul că încă nu există o soluție pe acest dosar în momentul de față nu trebuie să ne împiedice de la a parcurge toate etapele în vederea aderării la UE, putem face multe progrese, în multe domenii, în paralel cu soluționarea chestiunii transnistrene. 

Decizia de azi a Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de stat candidat este o decizie istorică, este cel mai important lucru făcut de UE pentru Republica Moldova și este cea mai bună bază pentru continuarea integrării și pentru deciziile viitoare”, a precizat Siegfried Mureșan.

23 iunie 2022 este o zi istorică pentru Ucraina și Republica Moldova. Acestea au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Decizie istorică! Consiliul European a acordat Moldovei și Ucrainei statut de candidat pentru aderarea la UE

23 iunie 2022, 21:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram