Război în Ucraina, ziua 130: Fragmente umane, recuperate din mall-ul din Kremenciuk. Zelenski cere ajutor internațional

comerciale

Start festivalului DescOPERĂ: Ediția aniversară vine cu trei seri de muzică clasică în aer liber la Orheiul Vechi (P)

17 iunie 2022, ora 14:22
Distribuie:

Astăzi începe Festivalul de muzică clasică în aer liber DescOperă. Astfel, timp trei zile, până pe 19 iunie, în satul Butuceni, Rezervația Cultural Naturală „Orheiul Vechi”, publicul din Moldova și oaspeții de peste hotare vor participa la prestații spectaculoase cu muzică de calitate și interpreți de mare valoare, susținute pe scena amfiteatrului natural din relief stâncos, care asigură o sonoritate ideală pentru amplificarea emoțiilor generate de muzică.  

Ediția 2022 a Festivalului DescOPERĂ își continuă misiunea de a crea o adevărată fuziune a creației muzicale cu natura prin vocile și instrumentele artiștilor implicați, iar atmosfera vibrantă a rezervației Orheiul Vechi oferă cel mai potrivit cadru de manifestare a muzicii clasice publicului larg.

Concertul de deschidere prezintă în prim plan soliști binecunoscuți și recunoscuți în întreaga lume, pe sopranele Valentina Nafornița, Natalia Tanasiiciuc și baritonul Andrei Jelihovschi,  acompaniați de orchestra  Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” sub bagheta dirijorilor Daniel Jinga, director al Operei Române din București și Andry Yurkevych - prim dirijor TNOB "Maria Bieșu"

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, aduce în fața publicului sâmbătă, 18 iunie, în spectacolul Carmen-Crossover, cea mai populară și cântată operă  „Carmen” de  Georges Bizet  într-o nouă   prezentare artistică de către  Concertino Accordion Band, Capela Corală Academică „Doina”,  soliștii invitați din Serbia  Ljubica Vraneš și Dragoljub Bajic.

Duminică, 19 iunie concertul de închidere a Festivalului va începe cu prezentarea invitaților speciali din Georgia - Ansamblul vocal „Batumi”, faimoșii reprezentanți ai stilului polifonic caracteristic cântatului georgian.

In partea a doua a concertului cu genericul sugestiv Anotimpul pasiunii... pământeanca noastră, violonista - Rusanda Panfili din Austria, va încânta publicul cu excepționalele „Anotimpuri” de compozitorul argentinian Astor Piazzolla. După care, din acest “Tango Nuevo” va deriva un “Latino simfonic” de diferite stiluri în interpretarea soliștilor consacrați din Moldova, acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor - Mihail Agafița.

Cumpără bilet pe: https://iticket.md/event/festivalul-de-muzic-clasic-descoper

Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Culturii al  Republicii Moldova în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei”.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram