Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

social

Tauber cu o pancartă în mână: Patru greșeli într-o singură propoziție. Alaiba: „Nota doi, Marina. Stai jos”

Foto: TV8.md
16 iunie 2022, ora 16:37
Distribuie:

Deputata Marina Tauber a susținut joi, 16 iunie, o conferință de presă în care și-a exprimat nemulțumirea față de organizarea marșului LGBT, care urmează să aibă loc duminică, 19 iunie. Aceasta a ieșit cu o pancartă în mână pe care era ilustrată o familie, însă textul care conținea patru greșeli într-o singură propoziție, nu a rămas neobservat, astfel, deputata a ajuns în gura presei.

„Dragostea dintr-e bărbat și femeie - este cheia existentenței omenirei”, este textul scris pe pancarta ce o ținea deputata în mână.

Potrivit regulilor gramaticale:

1. „dintr-e” nu se scrie cu cratimă. Varianta corectă este dintre.

2. Cuvântul „existetenței” nu există!. Varianta corectă ar fi „existenței”. 

3. O altă greșeală este cuvântul „omenirei”. Varianta corectă este „omenirii”.

4. Cratima după cuvântul femeie nu este necesară, deoarece înainte de verbul este (la infinitiv – a fi), nu e nevoie de cratima de înlocuire.

Cu critici la adresa Marinei Tauber a venit și deputatul Dumitru Alaiba. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul i-a dat nota doi.

„Un atac brutal” asupra… gramaticii: Patru greșeli într-o singură propoziție pe pancarta afișată azi de Marina Tauber la un briefing de presă. Patru greșeli într-o propoziție. Nota DOI, Marina. Stai jos. 
Corect se scrie: 
Dintre, nu “dintr-e”
Existenței, nu “existentenței”
Omenirii, nu “omenirei” 
Cratima după cuvântul ”femeie” e de prisos. 
Mă întreb cum oameni care nu pot scrie au putut fura un miliard. Sau…poate ei nu au fost de capul lor și au fost băgați într-o schemă pe care nici nu o înțelegeau, iar acum încă și trebuie să răspundă în fața legii?”, se întreabă deputatul pe pagina sa de Facebook.

TV8.md reamintește că deputata Marina Tauber a rămas la sfârșitul lunii mai din nou fără imunitate parlamentară. Pe 27 mai, aceasta a fost citată la Procuratura Anticorupție (PA), pentru a fi audiată în dosarul „Frauda Bancară”. 

Asta după ce Parlamentul a aprobat joi, 26 mai, cele două cereri înaintate de către procurorul general interimar Dumitru Robu privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR Marina Tauber. 

Procurorul Dumitru Robu a declarat că există bănuieli rezonabile că „prin diverse metode, Marina Tauber și Ilan Șor au pus în aplicare planului unui grup infracțional prin care o companie urma să răscumpere de la BEM credite”.

Deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară și în septembrie 2019. Atunci, aceasta a fost acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat în cadrul dosarului „frauda bancară”.

Peste un an, în octombrie 2020, Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram