/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Tauber și Valico se plâng că nu li se permite să instaleze tehnica în PMAN: Ce spune IGP

19 iunie 2022, ora 09:53
Distribuie:

Deputata Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico se plâng că nu li se permite să instaleze scena și tehnica necesară în Piața Marii Adunări Naționale, unde duminică, 19 iunie, sunt preconizate două evenimente, protestul organizat de Partidul ȘOR și concertul organizat de Valico, unul din apropiații lui Platon.

Cei doi susțin că au autorizați și toate actele necesare, însă polițiștii nu permit mașinilor cu tehnică să intre în perimetrul unde ar trebui să fie instalată scena. Cu toate acestea, deputata Marina Tauber, cât și Valico dau asigurări că indiferent dacă li se va permite sau nu să instaleze scena și cele necesare, evenimentele vor avea loc.

„Vreau să vă spun că deja a doua zi noi nu putem instala echipamentului necesar pentru evenimentul care a fost anunțat din timp de noi și nu putem să-l pregătim. Toată lumea înțelege că atunci când vin 20-30 de mii de cetățeni, sunt lucrurile necesare care trebuie să fie instalate în locul unde se va desfășura evenimentul. De ieri nu putem instala tehnica, sunet, wc-urile bio, pentru cei din poliție ne spun că cineva de sus a dat indicații ca ei să nu ne permită să intrăm în PMAN, noi intrăm, dar nicio mașină nu poate să intre. Șoferii și toată lumea care este implicat în momentele organizatorice sunt intimidați, supuși presiunii și domnii polițiști ne spun să vină lumea”, a declarat Marina Tauber.

„Asta ne dă de înțeles că toate organele de drept sunt capturate și sunt uzurpate de putere. Când noi solicităm din partea polițiștilor careva acte care nu ne permit să începem instalarea echipamentului ei ne spun că trebuie să mergem la conducerea lor și să ne lămurim cu această conducere. Ei nu ne spun niciun nume”, a mai spus reprezentanta Partidului ȘOR.

Contactați de echipa TV8, reprezentanții Inspectoratului General de Poliție (IGP), ne-au declarat că Poliția nu are competența de a interzice instalare tehnici, însă organizatorii trebuie să dețină toate actele juridice.

„Poliția nu are competența de a interzice instalarea scenei, dar este obligată să ceară toate actele juridice pentru aceasta. Dacă dumnealor au o scenă cu toate actele în regulă care ar confirma proveniența ei, dreptul se transportare și instalare și ar asigura siguranța persoanelor o pot aduce să o instaleze”, a declarat Diana Fetco pentru TV8.

Am încercat să luăm legătura și cu reprezentanții Primăriei pentru a afla mai multe detalii despre autorizațiile pe care le dețin organizatorii, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

TV8 reamintește că deși scena a început a fi instalată zilele trecute, peste noapte aceasta parcă a dispărut. Conform unei dispoziției, Veaceslav Valico a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru duminică de la amiază și până la ora 22.00. Întâmplător sau nu, tot duminică după amiază este planificat un protest antiguvernamental organizat de Partidul ȘOR.

Sâmbătă 18 iunie, interpretul Filip Kirkorov, DAVA,  Ivan Dmitrienko și Egor Kreed au ajuns la Chișinău pentru a cânta la concertul organizat de Valico. Deși inițial a fost anunțat că urma să evolueze rapperul Morgenshtern, artistul a venit cu un mesaj în care a anunțat oficial că nu va cânta la concert. Acesta a declarat că „este un joc politic” și, și-a îndemnat fanii să nu meargă la concert.

Nu este clar cât va costa show-ul, dar reieșind că sunt așteptați să evolueze artiști cu renume în Rusia este cert că onorariile lor se ridică la peste 50 de mii de dolari.

Din ce va plăti Veaceslav Valico, cel care se declară organizatorul evenimentului, nu se știe cu certitudine. Asta pentru că anterior el spunea că este întreținut de sora sa.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Morgenshtern anunță oficial că nu va cânta la concertul de duminică: „Jocuri politice. Nu ieșiți pe 19”

18 iunie 2022, 17:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram