Patru luni de război în Ucraina: Atac la Lisiceansk și retragere din Severodonețk. ONU: Risc de foamete multiplă în 2022

social

Tiraspolul a prelungit cu 15 zile codul galben de alertă teroristă

23 iunie 2022, ora 17:32
Distribuie:

Pretinsele autorități de la Tiraspol au prelungit cu 15 zile codul galben de alertă teroristă în stânga Nistrului. Alerta va fi valabilă până în data de 8 iulie. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a semnat un decret în acest sens. 

La sfârșitul lunii aprilie, Tiraspolul a instituit cod roșu de alertă teroristă după ce în regiune au avut loc mai multe provocări. Provocările în stânga Nistrului au început în seara zilei de 25 când a avut loc o explozie în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB. Presa din stânga Nistrului a scris că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. 

La doar o zi distanță au avut loc explozii în orășelul Maiac, raionul Grigoriopol, din stânga Nistrului. Ținta ar fi fost două antene de radiotelecomunicații, construite în anii `60, care au fost aruncate în aer. 

Ulterior, după circa o lună, codul roșu a fost anulat și instituit unul galben de amenințare teroristă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram