Război în Ucraina, ziua 123: Kievul, atacat! S-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

social

Tofilat, despre achizițiile dubioase „cu semne de delapidări” de la CFM: „Se făceau prin scheme indirecte”

Foto: TV8.md
15 iunie 2022, ora 12:53
Distribuie:

Oleg Tofilat, șeful întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), susține că mai multe achiziții din cadrul întreprinderii „au toate semnele de delapidări”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom” cu Dorin Galben, de la TV8,  unde acesta a explicat că prețurile achizițiilor erau exagerate și că acestea ar fi fost efectuate prin anumite scheme indirecte cu alte întreprinderi.

„Este absolut clar că multe achiziții au toate semnele de delapidări, adică de prețuri exagerate și cu certitudine prețul exagerat nu a apărut așa pe neprins de veste, că nimeni nu știa că se cumpără ceva la un preț exagerat și probabil că mai departe mergea împărțeala. Foarte multe plăți pe aceste achiziții se făceau prin scheme indirecte de acte de cesiune cu alte întreprinderi, cu firmele, cu casele de expediții care urmau să transfere bani”, a menționat șeful CFM.

Totodată, Tofilat a adăugat că există anumite anchete care se desfășoară în prezent, ce vizează fărădelegile cu privire la achizițiile dubioase și că documentele ce confirmă aceste ilegalități au fost expediate Procuraturii pentru a fi analizate. De asemenea, acesta susține că nu este în măsură să ofere mai multe detalii și că doar Procuratura poate veni cu anumite explicații.

„Ce am depistat am expediat procurorilor. Unde este nevoie de suport consultativ venim cu el, unde este nevoie de materiale suplimentare, venim cu ele”.

Întrebat dacă există persoane puse sub învinuire, în special, foștii manageri, Tofilat a declarat că „au fost”.

„Din câte știu, au fost, dar iarăși, aici este o chestiune de justiție. Pe noi ne interesează ca acel care fură, acel care comite fărădelege să plătească pentru ea”, a subliniat invitatul emisiunii.

Șeful întreprinderii CFM, Oleg Tofilat, a conchis că, în calitate de manager al Căii Ferate, este interesat ca  „astfel de fărădelegi la achiziții să nu se mai întâmple”. Acesta a adăugat că dorește ca în continuare achizițiile să fie transparente pentru ca „partenerii cinstiți să-și găsească drumul și să înțeleagă că este  convenabil de lucrat cu calea ferată”.

„Pentru noi, la nivel corporativ, ce mă interesează este ca astfel de fărădelegi la achiziții să nu se mai întâmple, ca achizițiile noastre să fie transparente, ca partenerii cinstiți să-și găsească drumul spre calea ferată și să înțeleagă că este foarte convenabil de lucrat cu calea ferată....Iată aceasta este treaba mea nemijlocită de manager. În ceea ce constă pedepsirea celor care au admis fărădelegi asta-i treaba de procuror, de judecător, de anchetator. Nu e judicios ca eu să fac treaba lor, nici nu e judicios ca eu să povestesc cum își fac ei treaba, și invers”, a precizat Tofilat. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram