Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

social

/VIDEO/ Tot mai mulți moldoveni aleg să meargă la solar: Beneficii și cost

17 iunie 2022, ora 20:44
Distribuie:

Vara este anotimpul în care atât femeile, cât și bărbații vor să aibă un bronz frumos. Și în timp ce bărbații preferă să se bronzeze natural, pe malul bazinelor acvatice, multe femei preferă procedurile la solar, înainte de a ieși pe plajă. Unele dintre ele ne-au spus că vor să arate bine, atunci când vor merge la mare, așa că își pregătesc pielea, ca să se protejeze de arsuri. Dar nu toți își pot permite proceduri la solar, fie din cauza prețurilor, fie că, în opinia lor, nu e chiar sănătos. Așa că își pun costumul de baie și ies să facă băi de soare...

Vara este anotimpul asociat, pe bună dreptate, cu marea, soarele și bronzul catifelat. Și în timp ce majoritatea bărbaților preferă băile de soare și bronzul natural, multe femei, înainte de a se afișa pe plajă, își iau câteva proceduri la solar. Multe dintre ele spun că, astfel, atunci când vor ajunge la mare, vor avea pielea deja bronzată. Altele recunosc, însă, că nu au de gând să meargă în vacanță, în schimb, vor să aibă un bronz frumos. 

„În fiecare an, înainte de vară, prefer să vin la solar, pentru a-mi pregăti pielea de bronzul ulterior. Bronzul mult mai bine se aranjează, când pielea este pregătită, anume merg cel puțin jumătate de oră la solar, apoi merg la mare și bronzul se aranjează mult mai bine”, a declarat un fondator, salon de solar, Adrian Bulat.

„Ne pregătim încetișor de sezonul de vară. Vara ne place să avem pielea puțin mai bronzată, o culoare mai frumoasă. În general, solarul îmi creează o bună dispoziție. Nu trebuie să mergi la mare să îți fie frică să stai o oră în plus, că mă voi arde și mâine nu mai ies la plajă”, a menționat un vizitator.

Iar unele femei consideră că, printre avantajele solarului este şi faptul că așa pot fi evitate arsurile, ceea ce este imposibil, atunci când te bronzezi natural, pe plajă.

„Pentru a-mi pregăti pielea, înainte de a pleca la mare un pic. Eram prea albă, câțiva ani la rând nu am fost bronzată și am luat treptat, să nu ne ardem, când vom merge la odihnă”, a declarat un vizitator al salonului de solar.

Administratorii saloanelor de bronz confirmă că, în perioada estivală, au foarte mulți clienți.

„ - Odată cu începerea sezonului de vară, desigur, clienții încep să vină mai des. Vin și bărbați la noi, de cele mai multe ori sunt domnișoarele, care își aduc fie prietenii, fie soții.
  - Cam câte persoane vin zilnic la solar? 
  - Zilnic vin în jur de 100 de persoane”, a menționat fondatorul salonului de solar, Adrian Bulat.

Deși, în acest an, serviciile prestate de salonul cu solar s-au scumpit, asta nu-i împiedică pe doritori să-și facă un bronz frumos.

„Odată cu majorarea prețurilor, la nivel global, în special a energiei electrice, am fost nevoiți să majorăm prețurile simbolic, însă nu le-am majorat la aceeași rată a inflației, pe care o avem în țară. A fost doar la 10%”, a mai vorbit fondatorul salonului de solar.

Și timp ce unii se bronzează în saloane speciale și achită abonament pentru asta, alții aleg bronzul natural, la soare. Pe lângă faptul că bronzul de pe plajă este cel mai sănătos, acesta mai este și gratis, spun ei.

„ - Ați venit astăzi să vă bronzați, aici?
  - Eu și ieri am venit, și mai alaltăieri. Vin în toată ziua.
  - Și ați prins bronz?
  - Încă nu, curând.”

„- Mai bine aici, natural. Acolo costă și bani, și poate fi contraindicat la unii oameni.
 - De asta alegeți să veniți aici?
 - Da.”

„Sigur la bronz natural, iaca așa la iaz, la un bazin. În orice caz ne bucurăm de ceea ce avem, mai bun, mă rog, bazinul e scump. Mulțumim că aici e gratis”, au declarat câteva persoane.

O sesiune la solar poate dura de la 2 două până la cel mult 10 minute, dacă vizitele sunt mai frecvente. Prețul abonamentelor variază între 260 pentru 30 de minute, în cabina de solar şi, respectiv, 700 de lei pentru 120 de minute.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram