Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

economic

Ultima Oră! Prețul motorinei trece pragul psihologic de 32 de lei: Cât va costa miercuri un litru de benzină

Foto: TV8.md
16 iunie 2022, ora 12:22
Distribuie:

În timp ce prețul pentru un litru benzină a scăzut, prețul pentru un litru de motorină a trecut de pragul psihologic. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noile prețuri la carburanți pentru vineri, 17 iunie. 

Prin urmare, benzina va ajunge să coste la pompă 33 de lei și 80 de bani, iar un litru de motorină va costa 32 de lei și 24 de bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), motivează că majorarea prețurilor este cauzată de creșterea fără precedent a prețurilor pentru carburanți la bursele internaționale.

„Doar în cadrul ultimei sesiuni, prețul unei tone de benzină a crescut cu 41 $/tona și a ajuns la un nou nivel record de aproape 1500 $/tona. În cazul motorinei creșterea a fost de 42 $/tona, ajungând la un nou maxim de 1370 $/tona”, precizează ANRE.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram