/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Ultima Oră! Veronica Dragalin este noua șefă a Procuraturii Anticorupție: Robu a semnat ordinul de numire în funcție

15 iunie 2022, ora 17:29
Distribuie:

Veronica Dragalin este noua șefă a Procuraturii Anticorupție (PA). Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat miercuri, 15 iunie, ordinul prin care s-a dispus numirea acesteia în funcție. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către procurora Mariana Cherpec.

„Prin Ordinul Procurorului General interimar din 15.06.2022 s-a dispus numirea în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a doamnei Veronica Dragalin, începând cu data de 01.08.2022. Precizăm că, doamna Dragalin a înaintat o cerere prin care a solicitat numirea sa în funcție începând cu data de 01.08.2022, ținând cont de faptul că urmează să își termine anumite activități ce țin de funcția deținută la moment”, a declarat Mariana Cherpec.

TV8.md reamintește că, pe 7 iunie, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a desfășurat proba de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție, iar câștigătoarea concursului a fost Veronica Dragalin. Aceasta a luat cel mai mare număr de puncte la proba interviului - 72,15.

Jurist de profesie, în prezent, procuror adjunct al Statelor Unite, Veronica Dragalin a declarat în timpul probei interviului că printre prioritățile sale se numără pedepsirea celor care au furat statul, întoarcerea banilor furați înapoi cetățenilor și creșterea credibilității societății în Procuratură.

Procurora  are o experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri, în efectuarea anchetelor, inclusiv pentru infracțiuni de corupție, mită, fraude bancare spălare de bani, organizații criminale corupte. Este procurora care a condus și coordonat urmărirea și acuzațiile penale de luare de mită împotriva unui consilier municipal și a unui viceprimar al orașului Los Angeles, acuzații de obstrucționare împotriva altui consilier municipal al orașului Los Angeles.

Potrivit CV-ului, aceasta deține o vastă experiență în investigații internaționale, inclusiv pentru încălcarea legii privind corupția în străinătate (FCPA), solicitări conform tratatului de asistență judiciară reciprocă (MLAT), și solicitări de la Interpol, precum și experiență în instanțe de judecată cu juriu și cu judecător, și procese de apel, inclusiv informare și argumentare orală înaintea Curții de Apel a Circuitului Nouă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Cine este Veronica Dragalin, propusă la șefia PA: Carieră în SUA, cazuri de rezonanță și premiul de la FBI

07 iunie 2022, 16:06

Veronica Dragalin, despre prioritățile sale și cum ar putea aduce hoții acasă: „Nu voi fi influenţată sau controlată”

07 iunie 2022, 18:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram