Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

/VIDEO/ Un apropiat a lui Platon planifică organizarea un concert la Chișinău: Printre invitați, Morgenstern

15 iunie 2022, ora 21:02
Distribuie:

Un apropiat al lui Veaceslav Platon pune la cale un concert grandios, duminică. Cu nume sonore din Rusia și România. Concertul are loc chiar în ziua în care și partidul Șor, împreună cu cei de la Comuniști, fac un marș antiguvernare, prin care cer o viață nouă. Nu este clar cât va costa show-ul, dar reieșind că sunt așteptați să evolueze rapperul Morghenstern și interpretul Filip Kirkorov, cert este că onorariile lor se ridică la peste 50 de mii de dolari. Din ce va plăti Veaceslav Valico, cel care se declară organizatorul evenimentului, nu se știe cu certitudine. Asta pentru că anterior el spunea că este întreținut de sora sa.

Chiar rapperul rus a anunțat despre acest concert. Informația a fost publicată și pe site-ul Primăriei capitalei. Iar mai apoi s-a aflat și despre cine ar fi organizatorul evenimentului. Este vorba de activistul pro-rus, Veaceslav Valico, cel care a participat la alegerile parlamentare de anul trecut în calitate de candidat independent. La dezbateri, el a fost reprezentat de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, anterior condamnat, apoi achitat în dosarul fraudei bancare, iar în prezent, fugit la Londra. Conform dispoziției, Valico a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru duminică, de după-amiază și până la ora 22.00. Întâmplător sau nu, tot duminică după amiază este planificat un protest antiguvernamental organizat de partidul Șor și comuniști. Într-un live pe pagina sa de Facebook, Veaceslav Valico spune că evenimentul este finanțat de diaspora din Canada.

„Prieteni, eu sunt doar generatorul ideii și organizatorul oficial al evenimentului, dar trebuie să-i spunem mulțumesc Victoriei din Canada”, a declarat pe pagina sa de Facebook, Veaceslav Valico.

Valico susține că evenimentul este dedicat tinerilor și absolvenților, iar intrarea este liberă. Pe scenă ar urma să evolueze nume cunoscute din showbizul rusesc precum rapperul Morgenstern, care a făcut, deja, anunțul pe rețelele de socializare. Este așteptat și interpretul rus Filip Kirkorov, dar și artistul român, Dan Bitman.

„Am invitat artiști cunoscuți precum Morgenstern și Slava Marlow, care sunt atât de iubiți de tinerii noștri. Sunt sigur că băieții au pregătit un show de excepție pentru voi și despre care știu că era așteptat de foarte mult timp”, a mai adăugat Veaceslav Valico.

În intervenția sa, Valico nu a pomenit nimic despre bani, astfel că nu se știe cât a cheltuit inclusiv pentru remunerarea artiștilor. Cert este că, în declarația pe proprie răspundere depusă anul trecut la CEC, Valico nu a indicat venituri sau proprietăți, în schimb a pomenit o datorie de 20 de mii de euro, pe care trebuie să o ramburseze până în 2025. În cadrul dezbaterilor electorale de la TV8, Valico a menționat că trăiește discret, adăugând că îl ajută sora sa, care s-ar afla peste hotare.

„Trăiesc modest, nu am nici mașină, nici apartament și nici afaceri. Eu trăiesc „încetișor” și cheltuiesc banii pe care-i am”, a menționat Veaceslav Valico.

Cunoscutul rapper Morgenstern a mai fost la Chișinău. În luna mai, anul trecut, în plină pandemie de Covid, acesta a susținut un concert, care a adunat mii de oameni și care s-a lăsat cu sancțiuni. Atunci, organizatorii au fost amendați cu 10 mii de lei, pentru încălcarea regulilor anti-pandemice. Rapperul a dat dovadă de un comportament extravagant, după ce a băut alcool direct pe scenă, a fumat și a înjurat.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram