Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

social

Un polițist din Sîngerei a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că ar fi cerut mită 6 mii de lei

Foto simbol
20 iunie 2022, ora 17:46
Distribuie:

Angajat din cadrul Inspectoratului de Poliție Sîngerei a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis pentru acte de corupție. Hotărârea a fost emisă de Judecătoriei Bălți, astfel polițistul a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de cinci ani și urmează să achite o amendă de circa 200 de mii lei pentru complicitate la corupere pasivă.

„Potrivit actului de învinuire, inspectorul vizat este acuzat că, la 30 ianuarie 2020, acționând în complicitate cu un ofițer de investigații, tot din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei, au pretins și au primit ilegal de la denunțător, suma de 6000 de lei, pentru a nu transmite materialele acumulate în privința acestuia organului de urmărire penală responsabil să investigheze acțiunile sale pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de droguri, precum și pentru a nu-i întocmi acestuia un proces-verbal contravențional pentru consumul de droguri fără prescripția medicului”, precizează Procuratura Anticorupție.

În procesul examinării cauzei penale, inspectorul vizat nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate și în condițiile date, cauza penală în privința acestuia s-a examinat în procedură generală.

În vederea asigurării executării sentinței, instanța de judecată la pronunțarea deciziei a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

În partea ce se referă la cea de-a doua persoană implicată, cu statut de ofițer de investigații, deoarece acesta și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate, cauza penală în privința sa, a fost disjunsă într-o procedură separată, fiind examinată pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală. 

Astfel, prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Sîngerei din 23 decembrie 2020, ofițerul de investigații vizat a fost condamnat închisoare pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani, cu amendă în mărime de 3000 de unități convenționale, echivalentul a 150 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 5 ani.

„Totodată, ținem să menționăm că, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus confiscarea în beneficiul statului a sumei de 6000 de lei, anexați la materialele cauzei, ca bunuri rezultate din infracțiune. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți”, potrivit unei note remise de PA.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram