Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

politic

Ungaria susține statutul Moldovei de candidat la UE! Orban: Sprijinim integrarea pe tot parcursul procesului de aderare

16 iunie 2022, ora 13:07
Distribuie:

Premierul ungar Viktor Orban a salutat planul Guvernului Republicii Moldova de a obține statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană, într-o convorbire telefonică avută joi, 16 iunie, cu omologul său moldovean, Natalia Gavriliţa, informează Agerpres. Totodată, șeful Guvernului de la Budapesta a precizat că Ungaria va sprijini integrarea Moldovei în UE pe tot parcursul procesului de aderare, potrivit şefului biroului său de presă, Bertalan Havasi.

Cei doi premieri au vorbit şi despre situaţia din Ucraina, inclusiv despre criza refugiaţilor, menţionând că ambele lor ţări se învecinează cu Ucraina şi ajută sute de mii de persoane care fug din calea războiului, a declarat Havasi pentru MTI.

Orban şi Gavriliţa au lăudat, de asemenea, legăturile istorice dintre ţările lor şi şi-au exprimat sprijinul pentru stimularea în continuare a cooperării bilaterale în domeniul economic şi al formării profesionale, a adăugat Havasi.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram