/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

/VIDEO/ Urmează remanieri în Guvern? Grosu: „Nimic nu este bătut în cuie. Facem evaluări pe intern”

21 iunie 2022, ora 21:12
Distribuie:

Miniștrii din actualul Guvern sunt evaluați pe interior, iar după acest proces ar putea avea loc remanieri, admite președintele Parlamentului Republicii Moldova. Invitat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, Igor Grosu, a declarat că „nimic nu este bătut în cuie”, în contextul în care unii miniștri sunt mai vocali, iar alții mai modești.

Mai mult, președintele Legislativului susține că remanierile sunt o chestie normală în orice Guvern, mai ales acum când aproape se împlinește un an de la formarea acestuia.

„Remanierile sunt o chestie normală în orice Guvern. Ele trebuie făcut atunci când există o decizie și este momentul potrivit. Orice Guvern trebuie să facă o evaluare, iar noi facem evaluări pe interior, pe domenii, pe ministere. În momentul când o să avem o decizie o să vină doamna prim-ministră și o să anunțe”, a declarat Igor Grosu.

„Acuș avem un an și e firesc ca la un an distanță să facem niște evaluări, sunt miniștri mai vocali, mai prezenți, mai dinamici și alții mai modești. Eu consider că miniștrii aceștia au făcut și fac lucruri extraordinare, în situația în care ei, pe lângă agenda internă, trebuie să mai gestioneze și alte crize care nu țin de noi. Că este loc pentru mai bine? Permiteți-ne să facem evaluările până la capăt și la momentul potrivit o să venim și o să vă comunicăm”, a conchis Grosu.

TV8 reamintește că și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce au existat zvonuri că ar putea urma remanieri guvernamentale. Șefa statului a declarat că unele ministere „se mișcă mai încet”, dar susține că doar prim-ministra poate numi alte persoane.

„Este adevărat că sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai repede și sunt ministere, unde lucrurile se mișcă mai încet. Dar e prerogativa doamnei premier să decidă dacă vrea să schimbe, dacă nu vrea să schimbe și când vrea să schimbe. Deci, să-i lăsăm doamnei premier această prerogativă”, a precizat șefa statului.

TV8.md reamintește că pe 12 mai, fostul membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, Oleg Cernei, care la începutul lunii aprilie a anunțat că își suspendă activitatea de membru al PAS, a anunțat că ar urma „remanieri în Guvern”, iar ministrul Economiei, Mediului, Infrastructurii, ministra de Interne, ministrul Finanțelor și al Agriculturii ar urma să fie demiși.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram