Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

/VIDEO/ Coada de TIR-uri de la vama moldo-română a dispărut: Șoferii sunt uimiți. Soluția care a dat roade

15 iunie 2022, ora 21:12
Distribuie:

Astăzi, în ziua în care autoritățile urmau să creeze un punct mixt de control la vama Leușeni-Albița, au dispărut și rândurile. Dimineață, mai erau doar câteva camioane. Nu este clar dacă va mai fi amenajat punctul, pentru că nu exista încă un răspuns de la partea română. În schimb, au fost luate alte măsuri ce-au dus la evaporarea rândurilor. O soluție care a dat roade este suplinirea numărului de angajați la punctele de trecere. Șoferii de TIR-uri, uimiți că trec ca vântul ca prin vamă, speră acum ca situația să nu se mai repete.

Șoferii spun că, acum, sunt mulțumiți de situația din vamă și speră că rândurile kilometrice și momentele grele prin care au trecut nu se vor mai repeta.

Acest bărbat spune că vine din Ucraina, iar la vama cu Moldova a așteptat trei zile din cauza cozilor interminabile. 

În schimb, a rămas surprins de situația de la vama Leușeni-Albița și nu s-a așteptat să treacă atât de repede.

„- Aici e foarte repede. E problematică trecerea la nord, la frontiera Ucrainei cu Moldova, trecerea în România, dar aici, slavă Domnului, e foarte bine. Trecem repede.”

„- Peste tot sunt ambuteiaje foarte mari.
  - Dar v-ați așteptat ca aici să găsiți așa?
  - Sincer - nu, pentru că la intrare în Turcia, de exemplu, e o coadă de 40 de km, la trecerea din Bulgaria spre Turcia. Bulgaria lucrează foarte rău, dar la vama moldovenească este bine”, au declarat câteva persoane.

Potrivit responsabililor de la Serviciul Vamal, în ultimele 24 de ore, acest punct a fost traversat de un număr-record de camioane cu marfă. 

Mai exact, 400 de TIR-uri ar fi trecut controlul, timpul de verificare fiind de aproximativ 30 de minute. Efectuarea acestui volum de lucru a fost posibil, însă, doar după aprobarea unor măsuri speciale.

Iar așa cum anunța în ajun ministru de Interne, Ana Revenco, astăzi, la vama Leușeni - Albița urma să fie creat un punct comun de control menit să fluidizeze traficul, acesta însă n-a mai fost pus în funcțiune, dat fiind că partea română n-a oferit încă un răspuns de aprobare, iar între timp, cozile s-au absorbit. 

Totuși, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că totul este pregătit și punctul comun de control își poate începe activitatea în orice moment.

Tot ieri, Ministerul de Interne anunța și despre instalarea unor insule de suport pentru șoferii de tiruri în așteptare. 

Mai exact, ar fi vorba de insule dotate cu bloc sanitar, apa potabilă și bloc medical și, ulterior, amplasarea unui spațiu pentru gătit și servit masa. Astăzi, însă, nu am observat asemenea spații, iar responsabilii ne-au spus că, deocamdată, acestea nu sunt necesare, deoarece fluxul de camioane este mic. 

În schimb, a fost amenajat un punct medical mobil, dotat și cu apă potabilă, iar în caz de necesitate, șoferii pot apela după ajutor. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram