Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

/VIDEO/ Dezastru în Turcia, după o furtună puternică: Cel puțin un om a murit și alți 11 au fost răniți

sursa: captura ecran
13 iunie 2022, ora 09:33
Distribuie:

Cel puțin un om a murit în Turcia și alți 11 au fost răniți, după ce o furtună puternică, însoțită de ploi torențiale și inundații, a lovit capitala Ankara și cinci provincii. Vântul a smuls bucăți din acoperișuri, în timp ce apele revărsate au inundat cartiere întregi, unde circulația a devenit aproape imposibilă, notează Digi24.

Şi în Grecia a plouat atât de puternic, încât s-au produs inundații și alunecări de teren, inclusiv în regiunea Kavala, frecventată și de turiști români. 

Potrivit autorităților elene, s-au înregistrat peste 200 de apeluri la serviciile de urgență, iar turiștilor și localnicilor li se cere să rămână la adăpost, pe cât posibil.

Vremea rea a făcut probleme și în Bulgaria.

De altfel, sfârșitul de săptămână a venit cu fenomene meteo extreme în mare parte din Europa. 

Și în timp ce Turcia și Grecia au fost răvășite de furtuni puternice și inundații, în Spania, weekendul a debutat cu un val de căldură extremă și maxime de peste 40 de grade Celsius. 

Este cel mai puternic val de căldură care afectează Peninsula Iberică la începutul verii, în ultimii 20 de ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram