Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

social

/VIDEO/ Economisesc deputații? Ce spun despre criza prețurilor și ce soluții au

12 iunie 2022, ora 21:40
Distribuie:

Întrucât prețurile cresc ca pe drojdii, am încercat să aflăm ce spun aleșii poporului despre situația grea cu care se confruntă cetățenii. Iată cum econimesc, ce sfaturi au și cu ce soluții vin.

„Economii le facem din octombrie. ” 

„Să dea jos Guvernul”.

„Noi dacă nu am fi avut acest război, majorarea de pensie era consistentă.”

„În perioada de criză trebuie să existe un control de stat de formare a prețurilor, trebuie de intervenit. ”

„Le-am spus membrilor familiei că orice bec aprins ustură și banii se duc la Putin.” 

„Trebuie de mers la Moscova să negociem un contract nou, de revizuit accizele.”

„Încercăm să economisim.”

Biroul Național de Statistică anunță că prețurile medii de consum, în mai, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, au crescut cu 29,05%. 

Cel mai mult sa majorat prețul la produsele alimentare, în medie, 32,50%, la mărfuri nealimentare cu 21,45% și la servicii prestate populaţiei cu 35,27%. 

Vorbind despre creșterea inflației, expertul economic, Veaceslav Ioniță, susține că, deși salariul mediu nominal a crescut cu circa 12,5%, veniturile reale ale populației oricum sunt mai mici cu aproape 13%. 

Iar expertul economic, Alexandru Fală, consideră că situația este influențată de războiul din Ucraina, care a generat o explozie a prețurilor pe piața internațională. 

De aceeași părere este și guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, care cu o lună în urmă a declarat că rata inflației ar putea depăși 31 de procente. 

Acum o săptămână, însă, Banca Națională și-a revizuit prognozele inflației și a admis că rata ar putea fi și mai mare decât a fost estimată anterior. 

În încercarea de a explica această creștere record, premierul Natalia Gavrilița, la fel, a dat vina pe războiul din Ucraina. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram