Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

/VIDEO/ Filtre la ieșirea din Chișinău: Zeci de șoferi cu probleme au fost opriți. Cea mai gravă încălcare

16 iunie 2022, ora 20:21
Distribuie:

Zeci de şoferi au fost opriți din drum de inspectorii de patrulare, care au organizat un filtru de proporții la ieșire din capitală. Puțini au scăpat fără sancțiuni. Cele mai multe amenzi au fost date pentru depăşirea limitei de viteză, ignorarea marcajului rutier, trecerea la culoarea roşie a semaforului sau lipsa reviziei tehnice. 

„Comisar Loghin. Totul este bine? 
-Da. 
-Încălcări la camere? 
-Nu, mașina este nouă, mergem încet”.

Ora 10 dimineața, strada Calea Orheiului. Șoferii care au avut drum pe acolo au avut parte de emoții, după ce pe sensul de ieșire din oraș staționau în jur de 7 mașini ale poliției de patrulare. Prin organizarea acestui filtru, oamenii legii au vrut să depisteze dacă șoferii au toate actele în regulă și dacă anterior nu au încălcat regulamentul circulației rutiere. 

„Vin scrisori acasă cu încălcările de la camerele de monitorizare a traficului rutier?” 

Unii șoferi și-au recunoscut încălcările, alții însă au strâns din umeri și încercau să convingă inspectorii că nu ei se aflau la volan ori că mașina nu le aparține:

„Aveți încălcări? 
-Am una, dar e achitată. Mai am, dar nu am primit scrisorile, mai încalc, dar nu intenționat”.

 „Nu știu acuș o să vedem poate la camerele de supraveghere”.

„Eu nu am nici o încălcare, am luat microbuzul pe câteva ore și are o penalitate la camere”.

„Nu vreau să dau interviu”.

Au fost și dintre cei care sunt curați ca lacrima. Ei spun că sunt prudenți în trafic și respectă cu strictețe regulamentul circulației rutiere:

„Eu sunt șofer exemplar, am o vârstă deja și o experiență”.

Potrivit poliției, scopul acestor filtre este de a responsabiliza conducătorii auto și de a-i depista pe cei care se eschivează de la plata amenzilor.

„Începând cu ora 10 avem documentate peste 40 de contravenții, cele mai grave fiind depășirea limitei de viteză”, a declarat şeful pe Monitorizare şi Documentare Trafic Rutier, Igor Postu.

Potrivit INSP, de la începutul anului, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate aproape 200 de mii de încălcări a Regulamentului Circulației Rutiere. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram