Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

/VIDEO/ Într-un sat din India, oamenii își riscă viața pentru un strop de apă. Se pot îmbolnăvi, dar e singura sursă

11 iunie 2022, ora 17:40
Distribuie:

Oamenii dintr-un sat din vestul Indiei își riscă viața în fiecare zi pentru un strop de apă. Este murdară, dar sunt nevoiți să o bea, iar deseori se îmbolnăvesc, relatează Digi24.

Satul Khadimal, din statul Maharashtra, se află într-o zonă care se confruntă cu secetă și valuri de căldură extremă.

Oamenii spun că de două sau de trei ori pe zi, consiliul local trimite în zonă cisterne cu apă. Șoferii toarnă apa într-o fântână. Este momentul în care sute de oameni aleargă spre fântână într-o disperată încercare de a putea umple o găleată cu apă.

„Suferim mult. Azi nu am luat nicio găleată cu apă. Nu vom avea apă deloc”, s-a plâns o femeie.

„Doar cei puternici reușesc să ia apă. Restul rămân însetați”, adaugă alta.

Oamenii se plâng că apa este foarte murdară și că din cauza asta copiii se îmbolnăvesc frecvent și ajung la spital. De asemenea, ei acuză că politicenii au promis de-a lungul timpului că vor rezolva problema apei în zonă, dar că de ani de zile situația a rămas neschimbată.

Imagini cu momentul în care sute de oameni aleargă spre singura fântână din sat au fost filmate de BBC, iar după ce au fost făcute publice, președintele consiliului local din Amravati, al doilea cel mai mare oraș din Maharashtra, a mers în localitate și a promis că în zonă vor fi trimise mai multe cisterne cu apă.

El a adăugat că se va încerca să instaleze o conducă pentru a rezolva problema crizei de apă din localitate.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram