Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

/VIDEO/ Klaus Iohannis a ajuns la Kiev, împreună cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi

Foto: Profimedia
16 iunie 2022, ora 11:08
Distribuie:

Președintele României, Klaus Iohhannis, a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi. Președintele a fost întâmpinat de vicepremierul ucrainean Olga Stefanișina, scrie Digi24.

Anunțul privind vizita lui Iohannis la Kiev a fost făcut la începutul acestei săptămâni de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko, pe Twitter, dar nu a fost confirmată până acum de autoritățile române din motive de securitate.

Scholz, Macron și Draghi, au ajuns deja în Ucraina.

Vizita are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute, relatează Agerpres. În schimb, Romania s-a pronunțat în favoarea aderării la UE atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

Miercuri, în România, Macron a spus că este timpul ca Europa să reasigure Ucraina cu privire la ambiţiile sale europene.

„Suntem într-un moment în care trebuie să trimitem semnale politice clare, noi europenii, către Ucraina şi poporul ei, când acesta rezistă eroic”, a spus preşedintele francez, fără a oferi detalii.

De altfel, în timpul vizitei în România, Macron a discutat cu Iohannis despre situația din Ucraina.

TV8.md reamintește că președintele francez a ajuns și în Republica Moldova, unde a avut ai multe discuții cu șefa statului. Macron a declarat că Franța susține aderarea Republicii Moldova la UE, iar problema transnistreană nu prezintă un obstacol pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de țara candidat la Uniunea Europeană (UE).

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Declarațiile integrale făcute de Emmanuel Macron și Maia Sandu după întâlnirea de la Reședința de Stat

15 iunie 2022, 15:06

Macron, după vizita în R. Moldova: „Avem multe lucruri de făcut împreună. Mulțumesc pentru primirea călduroasă”

15 iunie 2022, 21:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram