Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

externe

/VIDEO/ Macron, în România: Președintele Franței s-a întâlnit cu Klaus Iohannis și militarii francezi

15 iunie 2022, ora 13:00
Distribuie:

Până a ajunge la Chișinău, Emmanuel Macron a avut, în dimineața zilei de 15 iunie, o întâlnire cu președinte României, Klaus Iohannis. Președintele Franței a fost primit cu onoruri militare la Baza Mihail Kogălniceanu. 

Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi președinți vor discuta despre modalitățile de a consolida mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez. Alte teme de discuţie vizează aderarea României la Spaţiul Schengen şi implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene. 

Cei doi şefi de stat vor discuta şi despre sprijinirea în continuare a Republicii Moldova, inclusiv prin continuarea eforturilor de asistenţă prin Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, creată la iniţiativa României, Franţei şi Germaniei în luna aprilie, mai arată Administraţia Prezidenţială. Liderul de la Elysee a ajuns în România ieri- seara, fiind întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram