Război în Ucraina, ziua 123: Kievul, atacat! S-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

externe

/VIDEO/ Mariupol, „caravana nesfârșită a morții”. Cum arată un cimitir în care sunt îngropați civilii uciși 

10 iunie 2022, ora 23:05
Distribuie:

O înregistrare video cu unul dintre numeroasele cimitire în care sunt înmormântați civilii uciși în Ucraina a apărut în mediul online, a anunțat vineri, 10 iunie, Centrul ucrainean pentru comunicare strategică și securitate informațională din cadrul Ministerului Culturii și Politicii Informaționale (Stratcom), într-un mesaj publicat pe Twitter, scrie The Guardian, potrivit Digi24.

„Acesta este unul dintre numeroasele cimitire de civili din Mariupol. Are peste 3.000 de morminte proaspete. Iată ce a făcut Rusia acestui oraș cândva înfloritor, cu aproape 500.000 de locuitori”, a scris Stratcom în postare.

Potrivit primarului din Mariupol, Vadim Boicenko, sub fiecare casă distrusă din oraș se află între 50 și 100 de persoane ucise, numărul de case distruse ajungând la 1.300.

„Prin urmare, numărul real de persoane ucise în oraș poate fi mult mai mare decât cel estimat anterior”, a precizat Stratcom.

Mariupol, „caravana nesfârșită a morții”

Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din Mariupol, vorbește într-un mesaj pe Telegram despre o „caravană nesfârşită a morţii” în oraşul port ocupat de ruși.

Oficialul ucrainean a spus că aproximativ două cincimi dintre clădiri au fost verificate de forţele de ocupaţie până în prezent. Într-un mesaj postat joi dimineaţă, Andriuşcenko a susţinut că rușii au renunțat să mai verifice clădirile și că au început să demoleze imobilele, fără să mai caute cadavrele sub dărâmături.

Oficialul a spus că nu se va şti niciodată numărul exact al locuitorilor din Mariupol care au murit şi care se află încă sub dărâmături, urmând să fie îngropați printre gunoaie și moloz.„Fără cuvinte. Doar furie”, a adăugat Andriuşcenko.

Luna trecută, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse, iar dintre acestea 20% nu mai pot fi reconstruite.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram