/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

politic

/VIDEO/ Mesaje politice la ședință: Ion Ceban continuă să critice partidul de la guvernare. Replica celor din PAS

14 iunie 2022, ora 13:35
Distribuie:

De ceva vreme, edilul capitalei, pe lângă discuțiile despre problemele municipiului, face o mulțime de acuzații în adresa guvernării PAS. Se întâmplă la ședințele primăriei, unde, de regulă, sunt audiate și neajunsurile din capitală. La ședința de ieri, de pildă, Ion Ceban a adus în discuții alegerea noului procuror șef anticorupție. Și acordarea autorizațiilor pentru Uzina metalurgică de la Rîbnița de către ministerul mediului l-a supărat pe edil. 

A revenit la subiectul legat de averile deputaților PAS. De partea cealaltă, reprezentanții PAS, din Consiliul Municipal, susțin că primarul încearcă prin toate metodele să redirecționeze atenția societății de la ilegalitățile și furturile care au loc în subdiviziunile Primăriei Chișinău. 

„Ei nici măcar nu pot citi de pe foaie, am văzut. Stimați omuleni, flancul estic si vestic, nu mai zic de cine suntem înconjurați”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a acuzat PAS și pentru creșterea prețurilor la diferite servicii, chiar dacă și el militează pentru scumpirea de 3 ori a călătoriei în transportul public prin capitală:

„Nesimțire totală, oamenii și așa nu mai pot face față prețurilor”.

La ședința tradițională a serviciilor primăriei, Ceban s-a plâns și de faptul că instituțiile centrale nu-i răspund la solicitările oficiale:

„I-am trimis pe mâna poliției ca să-i caute, să-i întrebe de ce nu răspund la solicitările oficiale”. 

A readus în atenție averile deputaților din PAS, pe care anterior s-a apucat să le verifice. 

„Mass-media, când mergeți la Parlament, să vedeți... Văd unii prin troleibuz se plimbă, dar parcarea de la Parlament e plină de Porsche, Lexus, de tot ce vreți”, a menționat edilul capitalei.

Un subiect aparte a fost dedicat Ministerului Mediului, în special Agenției de Mediu. Ceban s-a arătat revoltat de autorizațiile de mediu emise pentru Uzina metalurgică din Rîbnița, deși anterior au fost depistate abateri și încălcarea mai multor norme. A făcut și o sesizare la procuratură:

„Având în vedere că în materialele publicate în spațiul larg se conțin elemente de suspiciune de acte de corupție, solicităm verificarea acestora și atragerea persoanelor vinovate la răspundere”.

Nu a trecut cu vederea nici concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, câștigat de Veronica Dragalin, procuror în Statele Unite:

„Am mai văzut un concurs pe care toată lumea știa cum se va termina, cu doamna Dragalin”.

Locuitorii capitalei au păreri împărțite despre temele ce trebuie abordate de primarul general.

Mai târziu, l-am întrebat pe edil de ce dedică o bună parte din timp, din ședința primăriei, pentru a lansa acuzații în adresa guvernării. 

„Din 2 ore cât s-a discutat, 90 la sută ne-am referit la probleme cu care se confruntă capitala. Când faceți referință la politic, orice decizie a celor de la guvernare, are impact asupra activității orașului”, a specificat, Ceban.

Iar Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat, la solicitarea TV8, că primarul Ion Ceban încearcă prin toate metodele să redirecționeze atenția societății de la ilegalitățile și furturile care au loc în subdiviziunile Primăriei Chișinău și că este disperat pentru că șefii interimari numiți de el ajung pe mâna ofițerilor CNA. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram