Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

externe

/VIDEO/ Momentul în care un elicopter rus care zbura aproape de sol a fost doborât de militarii ucraineni

Foto simbol
17 iunie 2022, ora 12:37
Distribuie:

Armata ucraineană a publicat pe rețelele sociale o înregistrare care arată distrugerea unui elicopter de atac al Rusiei, care, deși zboară extrem de jos, este lovit și doborât de un sistem antiaerian, cel mai probabil unul portabil, care poate fi tras de pe umăr de către un militar, scrie Money.ro.

În înregistrare, se observă un elicopter de atac Mi-35M care zboară extrem de jos, aproape de sol, tocmai în încercarea de a face cât mai dificilă detectarea și interceptarea sa de către sistemele antiaeriene. 

Elicopterul este lovit în plin de o rachetă și se prăbușește pe un câmp după câteva secunde.

Într-o altă înregistrare, publicată pe contul de Facebook al Statului Major al armatei ucrainene, filmată în același loc, cu circa un minut înainte de doborârea aparatului Federației Ruse, se observă un elicopter rus care a reușit să părăsească zona, în timp ce lansează rachete luminoase, cunoscute sub numele de „capcane termice”, care au scopul de a deruta senzorii infraroșii ai rachetelor antiaeriene.

Al doilea elicopter continuă să zboare aproape de sol, dar este lovit de o rachetă antiaeriană și distrus.

Conform ultimului bilanț publicat de armata ucraineană, Kievul susține că a reușit să doboare 180 de elicoptere ale armatei ruse în cele aproape 4 luni de război în Ucraina. 

Conform blogului Oryx, specializat în agregarea tuturor informațiilor din surse publice care documentează vizual pierderile de tehnică de luptă în Ucraina, Rusia a pierdut 48 de elicoptere.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram