/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

/VIDEO/ Momentul în care un polițist dă cu gaze lacrimogene în vânzătorii de pe Aleea Gării: Reacția IGP

19 iunie 2022, ora 13:17
Distribuie:

Un angajat al Inspectoratului General de Poliție (IGP) a fost surprins în timp ce dă cu gaze lacrimogene în vânzătorii care vindeau pe Aleea Gării. În urma imaginilor publicate pe rețelele sociale de către Vasile Costiuc, conducere IGP anunță că polițistul a fost supus unei anchete de serviciu.

Liderul Partidului „Democrația Acasă”, susține că imaginile au fost trimise de către o femeie care se afla la fața locului. Din imaginile video se vede cum în urma unor replici, polițistul scoate din buzunar sprayul lacrimogen și îi dă cu el în față unei persoane. Vasile Costiuc a cerut ca Ministerul de Interne și conducerea IGP să se sesizeze și să întreprindă măsurile necesare.

Respectiv, IGP a venit cu o precizare și informează că vineri, 17 iunie, a fost încheiată ancheta de serviciu în privința acestuia, cu propunerea sancțiunii „Concediere”.

„Zilele viitoare urmează să fie emis actul administrativ cu sancțiunea propusă. Reiterăm că, polițiștii activează zilnic pentru siguranța cetățenilor prin respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, iar încălcarea acestora prin acțiuni neîntemeiate nu este acceptată de conducerea instituției”, precizează IGP.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram