Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

/VIDEO/ Prețurile la carburanți continuă să crească. Benzina a înregistrat un nou record, iar motorina nu rămâne în urmă

11 iunie 2022, ora 22:00
Distribuie:

Se pare că s-au rupt frânele prețului la carburanți. Benzina a înregistrat un nou record și a ajuns să coste 33 de lei și 55 de bani per litru. Nu rămâne în urmă nici motorina, care se vinde cu aproape 31 de lei litru, la pompă. Conducătorii auto spun că noile tarife le cam taie pofta de șofat. Și dacă anterior se gândeau la ieftinire, acum, unica rugă este să nu mai crească prețul.

Stațiile de alimentare au afișat astăzi la panou prețuri record. Astfel pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, conducătorii auto achită 33 de lei și 55 de bani iar pentru un litru de motorină sunt nevoiți să scoată din buzunar 30 de lei și 91 de bani. Și gazul lichefiat s-a scumpit, adăugând până la 16 lei și 79 de bani per litru.

„Dacă ar fi numai prețurile la carburanți dar așa sa scumpit tot și salariile sunt mici chiar au rămas cu mult în urmă”.

„Metan și benzină, dar în sfera agriculturii motorină iată acolo e mai dureros în agricultură”.

Această femeie a venit la stația peco să-și facă plinul și spune că va folosi mașina cu economie.

„Fac plinul pentru că am primit salariul și sper să-mi ajungă până la următorul salariu”.

Dacă până acum sperau să se ieftinească, acum conducătorii auto speră, timid măcar să nu se scumpească carburanții.

„Autoritățile pot să scoată spre exemplu TVA, așa cum e în Italia dar gaura bugetară e prea mare și ei încearcă să suplinească prin prețurile la carburanți”.

Potrivit ANRE, majorarea a fost cauzată de o creștere accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere care vine drept reacție la decizia Uniunii Europene de a renunța la importurile de petrol rusesc. În intervalul ultimelor 14 zile utilizat de către ANRE la calcularea prețurilor maximale, cotațiile au crescut cu 195 de dolari/tona la benzină și cu 218 dolari/tona la motorină.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram