Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

externe

/VIDEO/ S-a deschis primul restaurant McDonald’s în stil rusesc

12 iunie 2022, ora 12:47
Distribuie:

Fostele restaurante McDonald's s-au redeschis sub un nou brand și cu un nou proprietar în Rusia, la mai bine de trei decenii de la sosirea popularului lanț occidental de fast-food, scrie Digi24.

Odată cu retragerea marilor branduri din industria de fast food, ca reacție la invazia din Ucraina, rușii s-au trezit fără acest tip de restaurante, dar guvernanții de la Moscova au promis că vor veni cu o soluție. De astăzi, este deschis un lanț de restaurante care le-a preluat pe cele ale McDonald's, sub lozinca „Numele se schimbă, dragostea rămâne”.

Primul restaurant deschis este chiar în piața Pușkin de la Moscova, adică exact unde se deschidea primul McDonald's din Rusia în urmă cu 32 de ani.

Firma s-a retras din Rusia la fel ca alte câteva sute de companii străine, așa că rușii încearcă să înlocuiască produsele occidentale cu surogate inventate din mers, inclusiv prin revitalizarea unor mărci rusești vechi de automobile ca Lada și Moskvici.

McDonald's a plecat din Rusia după 30 de ani

McDonald's și-a întrerupt temporar activitatea în luna martie, la mai puțin de două săptămâni de la prima zi a invaziei rusești în Ucraina.

Ulterior, luna trecută, compania americană a anunțat că iese de pe piața rusească ca urmare a crizei umanitare provocate de această țară prin războiul pornit împotriva Ucrainei.

A anunțat, de asemenea, că Alexander Govor, care se ocupa de 25 de restaurante McDonald's din Siberia va prelua restaurantele. Conform aranjamentelui stabilit, McDonald's își păstrează marca înregistrată în Rusia și are opțiunea de a-și recumpăra restaurantele pe parcursul următorilor 15 ani.

McDonald's a funcționat în Rusia vreme de 30 de ani până la anunțul plecării. Primul restaurant s-a deschis în ianuarie 1990, la Moscova, un moment cheie în deschiderea economiei Uniunii Sovietice, cu puțin timp înainte de prăbușirea acesteia.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram