/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

/VIDEO/ Scena nu-i, artiștii sunt: Va avea sau nu loc concertul în PMAN? Anunțul făcut de Valico

Foto Facebook/ V. Valico
19 iunie 2022, ora 12:40
Distribuie:

Activistul Veaceslav Valico, organizatorul concertului care ar urma să aibă loc în această seară în Piața Marii Adunări Naționale anunță schimbări de program. Acesta susține că, concertul va avea loc indiferent de ce s-ar întâmpla, însă va începe cu o oră mai târziu.

„În pofida provocărilor din partea guvernării, concertul programat pentru astăzi va avea loc, indiferent de situație, doar că acesta a fost amânat cu o oră și va începe la ora 18:00, nu la 17:00, așa cum am anunțat anterior”, a declarat activistul care figurează ca organizator.

Totodată, acesta a dat asigurări că artiștii veniți din Rusia, special pentru a cânta la acest concert „vor evolua”, a spus Valico.

TV8 reamintește că pentru duminică, 19 iunie, apropiatul lui Veaceslav Platon planifica un concert grandios, unde ar urma să evolueze artiști cu renume din Rusia. Sâmbătă 18 iunie, interpretul Filip Kirkorov, DAVA,  Ivan Dmitrienko și Egor Kreed au ajuns la Chișinău pentru a cânta la concertul organizat de Valico. 

Deși rapperul rus Morgenshtern a anunțat că va cânta la concert, ulterior acesta a declarat că nu acceptă „jocurile politice”, și din acest motiv nu va mai participa. Ulterior și Kreed a anunțat că nu va mai cânta la concertul de la Chișinău, care totuși nu a avut loc.

Deși scena a început a fi instalată zilele trecute, peste noapte aceasta parcă a dispărut. Conform unei dispoziției, Veaceslav Valico a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru duminică de la amiază și până la ora 22.00. Întâmplător sau nu, tot duminică după amiază este planificat un protest antiguvernamental organizat de Partidul ȘOR.

Duminică dimineața, deputata Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico s-au plâns că nu li se permite să instaleze scena și tehnica necesară în Piața Marii Adunări Naționale. Cei doi au declarat că au autorizați și toate actele necesare, însă polițiștii nu permit mașinilor cu tehnică să intre în perimetrul unde ar trebui să fie instalată scena.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a venit cu o precizare și a respins acuzațiile aduse la adresa instituției de către deputata Marina Tauber. IGP precizează că pe lângă autorizație, organizatorii trebuie să demonstreze „caracterul juridic al bunurilor obținute în conformitate cu asigurarea securității”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Tauber și Valico se plâng că nu li se permite să instaleze tehnica în PMAN: Ce spune IGP

19 iunie 2022, 09:06

Morgenshtern anunță oficial că nu va cânta la concertul de duminică: „Jocuri politice. Nu ieșiți pe 19”

18 iunie 2022, 17:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram