Război în Ucraina, ziua 123: La Kiev s-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

social

/VIDEO/ Un bărbat s-ar fi ales cu permisul de conducere deteriorat. Ce spune Inspectoratul de Poliție Căușeni

11 iunie 2022, ora 13:18
Distribuie:

Un bărbat susține că i-ar fi fost deteriorat permisul de conducere. În timp ce se deplasa de la Căușeni spre Chișinău, acesta ar fi fost oprit de un echipaj de poliție din Căușeni care i-a cerut să prezinte mai multe acte.

„Ne îndreptam direcția Căușeni-Chișinău. La ieșirea din Chișinău, lângă o benzinărie, am fost stopat de către echipajul 8114. Apropiindu-se de automobil, inspectorul ne-a cerut actele fără a explica un oarecare motiv. Ca urmare a unor discuții, am oferit actele pentru control, dat fiind faptul că nu aveam destul timp pentru a afla anume motivul stopării.

Ofițerul a luat actele și a plecat unde era automobilul de serviciu parcat. Peste câteva minute a revenit, ne-a întors actele și a cerut de la noi buletinul de identitate, deoarece permisul de conducere era din altă țară. Nu am dat buletinul, dat fiind faptul că nu era necesitate. Dumnealui a cerut contractul de închiriere a autoturismului. L-am oferit, m-a verificat în baza de date. După ce am primit actele, i le-am oferit soției și-am pornit la drum. Peste câteva sute de metri, punând actele la loc, soția a observat că permisul de conducere este găurit”, ne-a povestit bărbatul.

După ce au observat că permisul de conducere este deteriorat, soții s-ar fi întors din drum pentru a cere explicații din partea polițistului. Ofițerul ar fi plecat de la fața locului. Apoi, ar fi negat că ar fi găurit actul.

„Ofițerul a observat acest lucru, a urcat în automobilul de serviciu, a conectat girofarul și a pornit, fiind de negăsit. Totuși, noi am observat direcția spre care ei au virat. Apoi am mai întrebat o persoană, ne-a comunicat, am făcut o cursă de undeva 10-15 minute pe urmele acestui automobil. Ca urmare, am ieșit tot la același loc unde am fost stopați anterior. 

Am întrebat ofițerul de ce a făcut chestia dată. Dumnealui a negat acest lucru, că nu a făcut el. L-am întrebat dacă permisul meu de conducere găurit, cum este la moment, este în regulă și mi-a spus că nu. L-am mai întrebat de ce, după verificarea pe care a efectuat-o, nu mi-a comunicat că permisul nu este în regulă. Dumnealui mi-a spus că e actul meu și nu este obligat să-mi comunice mie”, a spus victima.

Într-un video transmis redacției TV8, polițistul spune că nu poate fi filmat. Totodată, din imagini, poate fi observat permisul de conducere găurit.

„Când am solicitat să-mi arate secvențe video, ca să-mi demonstreze că nu mi-au găurit pașaportul, dumnealor s-au eschivat și am încercat să înregistrez un video pentru a fixa fața dumnealui și numărul automobilului. Acest polițist a plecat de la fața locului și mi-a spus că nu am dreptul să-l filmez”, ne-a comunicat bărbatul.

Bărbatul susține că a sunat de două ori la serviciul 112 pentru a cere un echipaj care să documenteze cazul, însă solicitarea i-ar fi fost respinsă. Potrivit acestuia, i s-a comunicat că trebuie să se deplaseze la Inspectoratul de Poliție.

„Deoarece trebuia să plecăm din țară, am mers spre Chișinău, pentru că nu am avut timp la dispoziție să mergem la IP, am contactat linia fierbinte. Inițial, am sunat la IP Căușeni și nu ni s-a răspuns”, a relatat acesta.

Victima a precizat că nu a depășit limita de viteză sau alte marcaje și că în urma verificărilor, polițistul nu ar fi depistat nicio încălcare și nu ar fi fost întocmit niciun proces-verbal în privința sa.

Contactată de TV8.md, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Căușeni, Mariana Didenco, a declarat că Inspectoratul General al Poliției (IGP) a inițiat o anchetă pe acest caz.

„În legătură cu imaginile foto apărute pe rețelele de socializare precum că, în timpul documentării unui șofer, un polițist din cadrul IP Căușeni ar fi deteriorat actele solicitate pentru verificare, precizăm că Poliția cunoaște despre acest caz, iar de către IGP a fost inițiată o anchetă pe cazul dat, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Mariana Didenco.

Am încercat să luăm legătura și cu agentul de patrulare, dar nu ne-a răspuns la telefon.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram