Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

/VIDEO/ Un oraș, acoperit de cenușă vulcanică de două ori într-o săptămână. Oamenii curăță drumurile cu lopețile

12 iunie 2022, ora 15:50
Distribuie:

Un vulcan a erupt duminică în estul Filipinelor, acoperind un oraș cu un strat de cenușă pentru a doua oară într-o săptămână, scrie Le Figaro. Erupția vulcanului Bulusan din provincia Sorsogon a durat aproximativ 17 minute, scrie Digi24

Până pe 5 iunie, acelaşi vulcan a trimis un nor gri pe cel pe o distanţă de un kilometru şi a acoperit 10 sate cu cenuşă.

Duminică dimineață, locuitorii orașului Juban, încă afectați de erupția de săptămâna trecută, au fost treziți de zgomotul produs de vulcan.

„Am crezut că plouă, dar când m-am uitat afară, era cenușă peste tot”, a declarat un bărbat. „Altădată, râul nostru era limpede, dar acum are culoarea cenușii”, a adăugat el.

Nu au fost răniți în urma erupției, dar autoritățile au emis un avertisment pentru „tulburări de intensitate scăzută”.

„Încă nu putem spune că s-a terminat. Este întotdeauna posibil ca această erupție să fie urmată de alta, motiv pentru care trebuie să rămânem precauți în privința vulcanului Bulusan”, a declarat Renato Solidum.

La fața locului au fost trimise echipe de intervenție, care să curețe drumurile acoperite de cenușă și pentru a ghida șoferii din cauza vizibilității reduse. Cinci zboruri au fost anulate în regiune.

Serviciul local pentru dezastre din Juban a declarat că 366 de persoane s-au ascuns în adăposturi de urgență, majoritatea fiind evacuate cu câteva zile înainte de erupție din cauza unei serii de cutremure.

Vulcanul Bulusan a fost activ în ultimii ani, o serie de erupții similare producându-se în 2016 și 2017.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram