/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

/VIDEO/ Zi însemnată pentru tinerii medici: Peste 1.000 de absolvenți ai USMF au depus jurământul

16 iunie 2022, ora 13:30
Distribuie:

Peste 1.000 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Moldova au depus Jurământul Medicului și Farmacistului. Evenimentul a avut loc pe stadionul Zimbru, cu participarea președintei Maia Sandu, ministrei Sănătății și ministrului Educației. Oficialii au venit cu un mesaj pentru proaspeții medici și farmaciști. Haideți că urmărim câteva imagini de la eveniment.

Președinta Maia Sandu a fost și ea prezentă la eveniment și a venit cu un mesaj de felicitare pentru tinerii absolvenți. Șefa statului i-a îndemnat să-și petreacă anii de activitate acasă, în R. Moldova.

Dragi absolvenți, aveți mulți ani de muncă în față. Ani în care vă veți dărui energia, timpul, talentul, sănătatea proprie pentru a fi în slujba oamenilor. Eu vă îndemn să-i petreceți acasă în R. Moldova. Avem nevoie de voi”, a declarat Maia Sandu.

În acest an au rostit Jurământul 1.068 de absolvenți: 618 – autohtoni și 450 – străini din 20 de țări. Dintre aceștia, 783 au finalizat programul de studii Medicină, 172 – Stomatologie, 65 – Farmacie, 20 – Medicină preventivă și 17 –  Optometrie. De asemenea, Universitatea lansează prima promoție de specialiști licențiați în Asistență medicală generală - 11.

Ceremonia s-a desfășurat în limbile română și engleză

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram