Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

Vladimir Putin: Rusia nu are „nimic împotriva” aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

17 iunie 2022, ora 22:45
Distribuie:

Decizia Comisiei Europene de a recomanda acordarea statutului de candidat al Ucrainei la UE a fost urmată vineri de o asigurare din partea președintelui rus Vladimir Putin că Rusia nu are „nimic împotriva” unei eventuale aderări a Ucrainei la Uniunea Europeană, scrie AFP, potrivit HotNews.

„Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană de a adera sau nu la uniunile economice (...) Este treaba lor, treaba poporului ucrainean”, a declarat Putin în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

Rusia, care se află în ofensivă în Ucraina din 24 februarie, nu vede cu ochi buni aspirațiile Kievului de a adera la NATO - pe care Moscova o vede ca pe o amenințare la adresa securității sale - dar "în ceea ce privește integrarea lor economică, este alegerea lor", a spus Putin.

„UE nu este o alianță militară, spre deosebire de NATO”, a subliniat el.

Cu toate acestea, președintele rus a declarat că „Ucraina se va transforma într-o semi-colonie” a țărilor occidentale dacă va adera la UE. „Aceasta este opinia mea”, a adăugat el.

Rusia a lansat o ofensivă militară majoră împotriva Ucrainei, în parte, pentru a pune capăt apropierii sale de Occident.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram