Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

politic

12 observatori naționali vor monitoriza alegerile locale noi din 16 octombrie

13 septembrie 2022, ora 16:00
Distribuie:

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 12 observatori naționali din partea Asociației „Promo - LEX” pentru a monitoriza alegerile locale noi din 16 octombrie 2022. Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 7 zile până la ziua alegerilor, adică 9 octombrie.

În 16 octombrie 2022 vor avea loc alegeri locale noi în 3 localități din țară: satul Sălcuța, raionul Căușeni, comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Rîșcani.

TV8.md reamintește că, anterior CEC anunțase că peste 6000 de cetățeni cu drept de vot, sunt așteptați în 16 octombrie, să-și aleagă primarul în cele trei localități unde vor avea loc alegeri locale noi.

În 9 august, CEC a publicat lista partidelor și altor organizații social-politice ce au dreptul să participe la alegerile locale noi în unele localități, stabilite pentru data de 16 octombrie 2022. Potrivit listei, 55 de partide pot candida la alegeri.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Peste 6000 de cetățeni sunt așteptați pe 16 octombrie la urnele de vot: Localitățile unde vor avea alegeri locale noi

14 august 2022, 10:08

55 de partide și organizații social-politice au dreptul să participe la alegerile locale noi din 16 octombrie. Lista acestora

09 august 2022, 10:08

Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 16 octombrie, aprobat de CEC

05 august 2022, 11:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Caraman acuză PAS că nu își respectă promisiunile. Grosu: „Ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți”

06 octombrie 2022, ora 13:18
Distribuie:

Schimb de replici în Parlament, după ce deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a ținut un discurs la tribuna Parlamentului și a acuzat Guvernare că nu își respectă promisiunile. Ba mai mult, aceasta s-a plâns și de faptul că deputaților din opoziție li s-ar îngrădi dreptul la exprimarea opiniei.

„Ați ținut discursuri înflăcărate despre cum nu veți permite violența fizică în familie și asupra femeilor. Frumos ar fi dacă acești „luptători” demonstrau asta prin fapte și nu doar prin cuvinte. După părerea mea, toți au uitat de cuvintele lor chiar a doua zi. Mai mult, colegii mei, inclusiv deputatele nu au fost supuse doar odată atacurilor verbale din partea unor deputați.

În timpul ședințelor plenare, folosesc statutul lor și nu ne dau dreptul la replică, ne deconectează microfoanele și foarte dezgustător comentează întrebările și discursurile noastre. Prin aceste acțiuni în privința noastră, demonstrează nivelul lor de educație, demnitate și bărbăție”, a declarat deputata.

Nemulțumită de faptul că majoritatea parlamentară ar putea vota proiectul de lege ce prevede ca hărțuirea și victimizarea să fie pedepsite contravențional, deputata a declarat că „aceasta este o încercare de a distruge moral societate”, iar prin această inițiativă legislativă „homosexualii nu vor fi pedepsiți pentru acțiunile violente”.

În urma discursului ținut de Diana Caraman, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că acesta este un exemplu de „om motivat financiar de bandiți”.

„Ce înseamnă un om plătit. Venit, citit, plecat. Da, ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți mai ales. Asta e...”, a declarat spicherul Igor Grosu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram