Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

Accident grav la Pârlița: O șoferiță de 21 de ani a urcat beată la volan și a lovit mortal o femeie pe bicicletă

23 septembrie 2022, ora 12:21
Distribuie:

O femeie de 50 de ani a murit după ce a fost lovită de o mașină, în apropiere de localitatea Pârlița, raionul Fălești. La volanul automobilului se afla o tânără de 21 de ani de la Bălți, în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Șoferița a fugit de la locul accidentului, dar a fost identificată în scurt timp de oamenii legii și urmează să fie reținută pentru un termen de 72 de ore. 

Accidentul s-a produs vineri dimineață, 23 septembrie, pe traseul M-5. Victima se deplasa cu bicicleta pe partea dreaptă a carosabilului , când a fost tamponată din spate de automobil. 

Tânăra aflată la volan a fost testată cu aparatul Drager, care a arătat o concentrație de 0,37 mg/l în aerul expirat. Șoferița riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

BERD oferă 25 de milioane de lei R. Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide

28 septembrie 2022, ora 16:10
Distribuie:

Țara noastră va beneficia de un împrumut de 25 de milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide. La ședința de miercuri, 28 septembrie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor și semnarea unui acord în acest sens.

Banii vor fi folosiți pentru realizarea infrastructurii de management a deșeurilor solide, achiziționarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare, compostare în mai multe raioane din țară: Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia și autoritățile locale ale UTA Găgăuzia. 

Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care urmează a fi implementat în perioada 2023-2027.

Împrumutul în valoare de 25 de milioane de euro are un termen de valabilitate de 15 ani, care include și perioada de grație de patru ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram