Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

economic

Achiziții de păcură: Companiile din România vor putea participa la licitațiile organizate de Termoelectrica

13 septembrie 2022, ora 11:50
Distribuie:

Companiile din România vor putea participa la licitațiile organizate de întreprinderea Termoelectrica pentru achiziția de păcură. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița, după întâlnirea de la București, cu omologul său Nicolae Ciucă. 

În cadrul discuțiilor, prim-ministra a declarat că Republica Moldova are nevoie de sprijinul autorităților române și pentru dezvoltarea altor domenii, în mod special, pentru asigurarea securității energetice a țării. 

„Părțile au discutat despre stocarea gazelor naturale în depozitele din România, necesitatea creșterii cantității de masă lemnoasă, precum și participarea companiilor din România la licitațiile organizate de Termoelectrica S.A. pentru achiziția de păcură”, potrivit unui comunicat remis de Guvern.

„Pe lângă reformele sistemice, axate pe modernizare, prioritatea numărul unu pentru Guvernul Republicii Moldova este să trecem cu bine peste această iarnă”, a adăugat prim-ministra.

Șefa Executivului de la Chișinău a apreciat sprijinul României pentru obținerea statutului de țară candidat, subliniind importanța fortificării în continuare a parteneriatului strategic, inclusiv în vederea contracarării efectelor negative ale războiului din Ucraina.

„Susținerea și solidaritatea, de care dau dovadă poporul român și autoritățile române, ne ajută să facem față crizelor și instabilității generate de tensiunile la nivel regional. În același timp, România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova în procesul de dezvoltare și aderare la UE. Contăm în continuare pe implicarea prietenilor noștri de la București în gestionarea acestui proces, precum și racordarea standardelor din diverse domenii la cele europene”, a mai spus Natalia Gavrilița.

Totodată, prim-ministra a subliniat importanța colaborării în domeniul agriculturii, referindu-se la fluxurile de aprovizionare cu produse agricole și alimente, afectate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Totodată, șefa Executivului a apreciat deschiderea României față de agricultorii și fermierii din Republica Moldova, care sunt afectați de embargoul impus de Rusia, dar beneficiază de accesul produselor pe piața Uniunii Europene.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Natalia Gavrilița a ajuns la București: Urmează să participe la forumul „Moldova – România: Capital Bridges”

13 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Săptămâna începe cu noi scumpiri la pompă! ANRE a aprobat noi prețuri-plafon pentru benzină și motorină

03 octombrie 2022, ora 12:18
Distribuie:

Săptămâna începe cu noi scumpiri la carburanți. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noi prețuri-plafon valabile pentru marți, 4 octombrie.

Astfel, un litru de benzină A95 va costa 24,07 de lei, cu 6 bani mai mult decât astăzi. În acelaşi timp, motorina se scumpeşte cu 7 bani şi se va vinde la pompă cu cel mult 25,47 de lei.

ANRE reiterează că în baza Metodologiei aplicate, carburanţii se comercializează la pompă la un preţ corect, racordat la realităţile zilei. Nivelul preţurilor la produsele petroliere este influenţat doar de evoluţiile pe piaţa internaţională, fiind exclusă posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram