Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

auto

Administrația de Stat a Drumurilor a instalat 15 camere video de măsurare a intensității traficului

13 septembrie 2022, ora 11:27
Distribuie:

Administrația de Stat a Drumurilor a instalat 15 camere video de măsurare a intensității traficului rutier, în diferite zone, toate conectate printr-un soft special. Proiectul cuprinde 15 unități de analiză video pentru măsurarea obiectelor (unităților de transport) și evaluarea traiectoriilor acestora în timp real, pentru bicicletă, motocicletă, autoturisme, camioane, autobuze și autovehicule articulate (semiremorci, remorci).

Cu ajutorul acestora se va face o evidenţă a fluxului zilnic de mașini iar datele vor ajuta la programarea mai eficientă a lucrărilor de reparație. Soft-ul a fost conceput în Cehia și tot de acolo au fost aduse echipamentele. Datele înregistrate sunt stocate într-un program special care generează zilnic rapoarte statistice.

Astfel, ASD își propune să instaleze alături de camerele video și 15 staţii meteorologice care vor transmite informaţii privind porţiunile de drum cu polei sau zăpadă, inclusiv localizarea zonelor cu probleme.

„Acest soft ne va da posibilitate să argumentăm investiţiile pe care le avem în infrastructura rutieră. Asta ar însemna că în zona cu intensitate mare, vom aplica soluţii mai sofisticate, sau mai scumpe, deoarece pe acele porțiuni de drum traficul este mai mare. Totodată, datorită stațiilor meteorologice pe care intenționăm să le instalăm vom economisi material antiderapant distribuit pe suprafaţa carosabilului”, a menționat Directorul ASD, Sergiu Bejan.

Pentru achiziţionarea echipamentelor au fost cheltuiți 1,8 milioane lei din Fondul Rutier. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

auto

Hyundai anunţă autonomia reală a tuturor versiunilor noului IONIQ 6

FOTO: autoblog.md
05 octombrie 2022, ora 11:30
Distribuie:

Hyundai Motor Company a anunțat că noul IONIQ 6 Electrified Streamliner va oferi până la 614 km autonomie per încărcare, conform procedurii de testare Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), ciclu de măsurare considerat în prezent cel mai realist.

Clienții IONIQ 6 vor beneficia de angajamentul Hyundai Motor Group de a dezvolta o tehnologie avansată a bateriilor care să permită performanțe de condus fără stres și autonomie lungă. Află mai multe pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram