Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Anchetă internă la CNA după ce Eugen Rurac a fost surprins cu o mașină de lux. Iulian Rusu: „Vreau să fac verificările de rigoare”

19 septembrie 2022, ora 13:39
Distribuie:

Centrul Național Anticorupție (CNA) a pornit o anchetă internă după ce fostul procuror anticorupție Eugen Rurac, în prezent șef interimar al Direcției generale urmărire penală în cadrul CNA, a fost surprins cu o mașină de lux pe străzile Capitalei. Anunțul a fost făcut de șeful CNA, Iulian Rusu, în ediția de duminică, 18 septembrie, a emisiunii „Cutia Neagră Plus” de la TV8.

„Sunt și alte aspecte pe care eu le văd deranjante pentru că un angajat al CNA, care deține o funcție importantă, este filat sau presupus filat. Acum urmează să stabilim... Eu vreau să fac verificările de rigoare, nu vreau să induc niciun simț de neîncredere niciunui angajat, trebuie să fim corecți, să urmăm protocolul intern, să facem verificări, după care o să venim în spațiul public cu concluziile cercetării de serviciu pe care am inițiat-o”, a declarat Iulian Rusu în platoul „Cutia Neagră Plus”. 

Șeful CNA susține că a comunicat personal cu Eugen Rurac după incidentul cu bolidul de lux. 

„Explicațiile dumnealui sunt că este un automobil utilizat temporar, nu este în proprietatea dumnealui, este al unui membru de familie, respectiv a fost utilizat o perioadă scurtă până când a fost în reparație automobilul pe care îl utiliza în mod normal”, a declarat Iulian Rusu. 

Iulian Rusu a mai precizat că Eugen Rurac se află temporar, pentru un termen de 6 luni, în funcția de șef al Direcției urmărire penală, după ce a depus cerere de demisie de la SIS, de unde fusese delegat la CNA. Pentru ocuparea acestei funcții, urmează să fie anunțat un concurs. 

Pe numele lui Eugen Rurac există o plângere pentru îmbogățire ilicită, depusă la Procuratura Anticorupție de magistratul Alexei Paniș. Reprezentanții Procuraturii Anticorupție au confirmat pentru TV8.md că sesizarea a fost recepționată și urmează a fi examinată, iar procurorii se vor expune pe marginea acesteia. 

De altfel, fostul procuror Eugen Rurac s-a plâns la PCCOCS pe judecătorul Alexei Paniș, dar și avocatul Vladimir Moșneaga, pe care îi acuză că l-ar fi filat ilegal. 

Magistratul respinge acuzațiile și crede că prin acest demers procurorul încearcă să se victimizeze.

/FOTO/ Procurorul văzut cu un bolid de lux s-a plâns la PCCOCS pe un judecător și un avocat. Replica magistratului: „Frustrare”

14 septembrie 2022, 20:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram