/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

social

Avocatul Sergiu Beșliu a promovat concursul pentru funcția de membru al Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor

22 septembrie 2022, ora 10:17
Distribuie:

Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat  joi, 22 septembrie, candidatura lui Sergiu Beșliu la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor al CSP. El a acumulat 48,45 de puncte, iar nota medie este de 8,8. Pentru a accede la acest post, Sergiu Beșliu urmează să treacă procedura de pre-vetting.  

Sergiu Beșliu a candidat și în octombrie anul trecut la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor, dar și al Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor și al Colegiului de disciplină și etică. Este avocat de carieră și spune că activitatea sa în cadrul Colegiului va ține cont de trei criterii de bază: integritate, meritocrație și transparență. 

Conform art. 87 din Legea Nr. 3 din  25.02.2016 cu privire la Procuratură, Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor are următoarea competență:

  • - examinează dosarele candidaților la funcția de procuror, actele prezentate de către candidați și cele referitoare la candidați;
  • - examinează dosarele și actele prezentate de procurorii care solicită transferul sau promovarea într-o funcție superioară;
  • - organizează și desfășoară interviuri cu participanții la concurs;
  • - oferă punctaj participanților la concurs;
  • - adoptă hotărâri motivate cu privire la rezultatele concursului;
  • - are alte atribuții prevăzute de lege sau de regulamentele aprobate de Consiliul Superior al Procurorilor.
  •  
  • Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor examinează, în termen de cel mult 3 luni, materialele prezentate de secretariatul Consiliului Superior al Procurorilor.
  •  
  • În aceeași ședință, membrii CSP au votat numirea lui Alexandru Celac în funcția de procuror-adjunct interimar al Procuraturii municipiului Bălți. În 2017, Alexandru Celac a fost numit prin ordinul procurorului general în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii mun. Bălţi, pentru un mandat de 5 ani
Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram