Război în Ucraina, ziua 222: Cameră de tortură și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

politic

/VIDEO/ Batrîncea, despre BCS: „Avem abordări diferite”. De ce socialiștii nu participă la protestele organizate de Partidul Șor

16 septembrie 2022, ora 10:00
Distribuie:

Atunci când s-a decis crearea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), partidele au încheiat un acord potrivit căruia vor coopera în ceea ce privește activitatea parlamentară, dar fiecare își păstrează propria identitate. O spune vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, invitat în cadrul ediției din 15 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Batrîncea a subliniat că socialiștii și comuniștii au „abordări diferite” și totodată, că PSRM are „diferite viziuni” în comparație cu cele ale Partidului Șor.

Deputatul a ținut să precizeze că socialiștii au „perfectă înțelegere” în ceea ce privește legile examinate în Parlament.

„Atunci când am creat bloc, din start am prevăzut un acord că noi coordonăm activitatea noastră parlamentară, dar fiecare partid își păstrează identitatea sa partinică și agenda partinică. Asta și este la moment. Evident că avem diferite abordări, diferite aprecieri la anumite momente, dar ce ține nemijlocit de Parlament, de activitatea fracțiunii noastre, de poziția fracțiunii vizavi de proiecte de legi care sunt examinate în Legislativ, 99% avem perfectă înțelegere și am votat împreună”, a menționat Batrîncea.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului a subliniat că socialiștii nu vor participa la protestul organizat duminică, 18 septembrie, de Partidul „Șor”, pentru că „avem diferite viziuni”.

„Socialiștii vor participa la proteste naționale și vor merge pe agenda lor. Susținem orice protest democratic, pașnic și orice protest care are ca scop să creeze niște reguli și să ofere oamenilor o alternativă”, a punctat secretarul executiv al PSRM.

Acesta a anunțat că pe 1 octombrie, va fi prezentat un plan național anticriză și în acest context, PSRM discută cu mai multe partide. Totuși, deputatul nu a dat nume.

„Suntem în discuții cu mai multe partide politice, pregătim și vom prezenta opiniei publice un plan național anticriză ca să propunem subiecte, ce dorim să facem”, a declarat Vlad Batrîncea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Pliante cu imaginea Maiei Sandu folosite pentru a chema oamenii la protest. Alaiba: „Porcării nesimțite produce opoziția”

14 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Maia Sandu a discutat cu președinta Parlamentului European: „Țara noastră va fi susținută în continuare”

03 octombrie 2022, ora 17:56
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la telefon cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Potrivit unui comunicat remis de administrația prezidențială, una din probleme acre au fost discutate ține de situația energetică dificilă.

Totodată, cele două au discutat și despre consecințele economice ale războiului, dar și despre cum a afectat acest fapt populația.

Președinta a discutat cu Roberta Metsola și despre acțiunile pe care le întreprind autoritățile pentru a realiza angajamentele țării în procesul de aderare la Uniunea Europeană. 

„Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit în ultimele luni de partenerii europeni și a exprimat încrederea că țara noastră va fi susținută în continuare pentru a face față crizei energetice fără precedent”, potrivit unui comunicat remis de Președinție.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram