Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

politic

/VIDEO/ Bolea: Prin revocarea ex-ministrului Agriculturii, „s-a decis fortificarea funcției”. Ce crede despre absorbția UASM

13 septembrie 2022, ora 23:05
Distribuie:

Ministrul Agriculturii a fost schimbat, pentru că s-a dorit fortificarea funcției în sine și nu fiindcă ex-ministrul Viorel Gherciu nu susținea inițiativa ca Universitatea Agrară să fie absorbită de Universitatea Tehnică. O spune Vladimir Bolea, invitat în cadrul ediției din 13 septembrie a emisiunii „Freedom” cu Dorin Galben, de la TV8.

„S-a luat decizia de fortificare din punct de vedere politic a funcției în sine și de dat un suflu, pentru că nivelul de crize care veneau și erau ușor de prevăzut”, a subliniat ministrul.

Acesta a accentuat că reforma universităților nu a avut nicio legătură cu revocarea lui Gherciu. Totodată, a menționat că absorbția Universității Agrare de Universitatea Tehnică a fost benefică.

„Categoric nu și eu consider, eu am prins finalul acestei reforme, dar vreau să spun că din ce văd eu acum sau ce am văzut ulterior, în curs învățau doi oameni la profesiile agrare. În patru ani de studii, 11 sau 12 oameni, asta este nesemnificativ.

Formarea acestor trei facultăți în cadrul UTM, a salvat studiile și știința agrară în Republica Moldova de la un colaps total absolut, pentru că era într-o derivă, într-o decădere. Noi vorbim despre un corp profesoral de înaltă calitate, care în marea lor majoritate, se vor regăsi la Universitatea Tehnică”, a precizat ministrul Agriculturii.

TV8.md reamintește că pe 8 iulie, Vladimir Bolea a depus jurământul în calitate de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, după ce Viorel Gherciu a fost demis din funcție.

Invitat în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu”, de la TV8, fostul ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu, a spus că a fost revocat din funcție, deoarece opiniile sale sunt nemijlocit diferite de cele ale prim-ministrei Natalia Gavrilița. Potrivit lui Gherciu, înainte de revocare, a purtat discuții cu premierul, unde au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv faptul că acesta nu susține inițiativa propusă de Ministerul Educației și Cercetării ca Universitatea Agrară din Republica Moldova să fie absorbită de Universitatea Tehnică.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Gherciu susține că a fost revocat din funcție pentru că nu sprijină absorbția Universitatii Agrare

09 iulie 2022, 09:07

R. Moldova are un nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: Vladimir Bolea a depus jurământul

08 iulie 2022, 08:07

Sandu, despre revocarea lui Gherciu din funcție: „Documentul pe securitatea alimentară nu a ajuns nici astăzi la CSS”

14 iulie 2022, 12:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Protestatarii Șor au trecut de la Parlament și Președinție la Guvern. Am venit să-i aducem premierului o bucată de pizza

28 septembrie 2022, ora 15:03
Distribuie:

Din fața clădirilor Parlamentului și a Președinției, protestatarii Partidului Politic Șor s-au mutat pentru puțin timp la Guvern. Manifestanții și-au lăsat corturile și au mers să protesteze în fața sediului Executivului, nemulțumiți că premierul Natalia Gavrilița a mâncat duminică, 25 septembrie, alături de deputatul PAS, Radu Marian, într-un local din centrul Capitalei, aflat la câțiva metri distanță de Legislativ, acolo unde săptămâna trecută au fost instalate corturi. 

„Premierul, dar și deputatul PAS, Radu Marian, în mod sfidător, au mâncat pizza și alte bunătăți, într-un restaurant situat la câțiva metri distanță de Parlament, acolo unde mii de oameni protestează non-stop față de guvernare și cer alegeri anticipate”, se menționează într-un comunicat al PP Șor. 

Manifestanții au adus cu ei un banner cu fotografia premierului Natalia Gavrilița, care ține în mâini o pizza, pe care scrie: Pizza -  „Vremurile bune” - fără gaz, lemne și cărbune! Oamenii au venit echipați cu vase goale și tacâmuri, cu scopul de a le atrage din nou atenția autorităților asupra faptului că, din cauza sărăciei din țară, au ajuns să nu mai aibă ce pune pe masă.

„Am venit să-i aducem o bucată de pizza premierului Natalia Gavrilița. A venit să-i reamintim că, dacă lucrurile nu se vor schimba, farfuriile oamenilor vor fi goale. Această guvernare trebuie să plece în demisie! Este absurd când premierul Gavrilița și deputatul PAS, Radu Marian, mănâncă pizza în preajma protestatarilor. Aceasta este încă o dovadă că lor nu le pasă de oameni, că nu reprezintă interesele poporului, că nu le ascultă doleanțele, că sunt indiferenți de soarta țării”, a spus un alt protestatar.

Partidul Politic Șor a organizat în ultimele două săptămâni proteste în centrului Chișinăului, la care, potrivit estimărilor poliției, au participat câteva mii de oameni. Reprezentanții formațiunii anunță că vor ieși la protest și duminica viitoare, 2 octombrie. Organizatorii acțiunilor de protest mai spun că cele câteva zeci de corturi pe care le-au instalat la Parlament vor rămâne acolo cel puțin până în 31 decembrie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram